آب و غذا

۳۰ روستا در دشتیاری با انجام یک طرح آبخیزداری نجات یافت

۳۰ روستا در دشتیاری با انجام یک طرح آبخیزداری نجات یافت

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با اجرای یک طرح آبخیزداری در سال گذشته، ۳۰ روستای دشتیاری از خسارت سیل نجات یافت.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، حسن وحید در شورای معاونان این سازمان که جمعی از مدیران سازمان پدافند غیرعامل، سازمان مدیریت بحران و وزارت جهاد کشاورزی حضور داشتند، گفت: نگاه به منابع طبیعی یک نگاه صرف به موضوع زمین یا تولید چوب نیست بلکه منابع طبیعی دارای کارکردهای مختلف است به گونه‌ای که در سال گذشته تنها انجام یک اقدام آبخیزداری، ۳۰ روستا را در دشتیاری سیستان و بلوچستان از وارد شدن خسارت سیل نجات داد.

وی به برخی از چالش‌های منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: تغییرات اقلیمی و برداشت‌های بی‌رویه از آب‌های سرزمینی سبب شده امروز منابع طبیعی با تنش آبی مواجه شده و ۱۶۰ میلیارد متر مکعب با کاهش آب‌های زیرزمینی رو به رو شویم.

سالانه ۴۰۰ میلیارد مترمکعب حجم بارش کشور است اما تنها ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد مترمکعب آن در دسترس است و چیزی حدود ۳۰۰ میلیارد متر مکعب آن با تبخیر و عبور از مرزهای کشور از دسترس خارج می‌شود و این یک چالش بزرگ برای منابع طبیعی است.

به گفته وحید، ۶۰۹ دشت در کشور وجود دارد که بخش اعظمی از این دشت‌ها جز دشت‌های ممنوعه هستند و باقی آن نیز چندان از وضعیت خوبی برخوردار نیست.

وی فرسایش خاک در کشور را یکی دیگر از چالش‌های منابع طبیعی برشمرد و میزان فرسایش خاک در کشور را سالانه در هر هکتار ۱۵.۴ تن اعلام کرد.

آنچه می‌تواند چالش‌های منابع طبیعی و محیط زیست را کاهش دهد ایجاد پوشش گیاهی و درختکاری است و این روشی است که دنیا سال‌ها آن را در پیش رو دارد و ما در کشور نیز چاره‌ای جز کاشت درخت و ایجاد پوشش گیاهی و فضای سبز برای برون‌رفت از مشکلات زیست‌محیطی نداریم.

وی با بیان این که منابع طبیعی امروز با متغیرهای مختلفی رو به رو است و عوامل زیادی در تخریب منابع طبیعی نقش دارند که خارج از این مجموعه است؛ حفاظت از منابع طبیعی را یک وظیفه همگانی برشمرد و یادآور شد که منابع طبیعی امروز بدون مشارکت مردم و حمایت مسئولان نمی‌تواند به موفقیت دست پیدا کند.

انسجام و هم‌افزایی دستگاه‌ها برای برون رفت از چالش‌های زیست‌محیطی

در این نشست نبی‌اله رشنو مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی در سخنانی گفت: منابع طبیعی امروز با مشکلات و چالش‌هایی رو به رو است که برای برون‌رفت از این مشکلات، انسجام و هم‌افزایی سایر دستگاه‌ها امری لازم و ضروری است.

رشنو در ادامه به سه گام اساسی شناخت، هماهنگی و زیرساخت اشاره کرد و گفت: در موضوع شناخت باید چالش‌ها و حوزه‌های بحرانی منابع طبیعی شناسایی شده و در بخش هماهنگی و زیرساخت‌ها نیز ایجاد ارتباط و انسجام کاری منابع طبیعی با سازمان مدیریت بحران و سازمان حفظ نباتات مورد توجه است.

نظرات