آب و غذا

۸۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح الگوی کشت در کشور نیاز است

۸۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح الگوی کشت در کشور نیاز است

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۸۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح الگوی کشت در سطح کشور نیاز است که مجلس شورای اسلامی وعده اختصاص آن را داده است سهراب سهرابی اظهار داشت: یکی از طرح های مهم بخش کشاورزی کشور طرح الگوی کشت است که لایه فنی آن از چند سال گذشته آغاز شده و بخش اقتصادی آن باقی مانده بود که امسال این مساله هم در نظر گرفته شده و مشکلات مربوط به آن برطرف شده است. ادامه مطلب ...

عاملی که مواد مغذی گیاهان را تهدید می‌کند

عاملی که مواد مغذی گیاهان را تهدید می‌کند

سال‌هاست که دانشمندان افزایش فتوسنتز را به‌ عنوان یکی از اثرات مفید احتمالی افزایش سطوح دی‌اکسید کربن اتمسفر در نظر می‌گیرند و از آنجایی که گیاهان از دی‌اکسید کربن برای فتوسنتز استفاده می‌کنند، تصور می‌شود سطوح بالاتر این گاز منجر به تولید گیاهان بیشتر خواهد شد به نقل از ارث، نتایج یک تحقیق جدید به رهبری موسسه علوم گیاهی در مونپلیه فرانسه(IPSiM) نشان داد این اثر ممکن است کمتر از حد انتظار باشد زیرا افزایش سطح دی‌اکسید کربن می‌تواند گیاهان را برای به‌ دست آوردن مواد معدنی لازم جهت رشد و تامین غذای مغذی با مشکل مواجه کند. ادامه مطلب ...

تولید محصولات اساسی با مصرف کودهای یارانه‌ای افزایش یافت

تولید محصولات اساسی با مصرف کودهای یارانه‌ای افزایش یافت

  مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از نقش مصرف کودهای یارانه‌ای در افزایش معنادار تولید محصولات اساسی در سال ‌جاری خبر داد حمید رسولی، مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: تغذیه گیاهی با مصرف کودهای یارانه‌ای در سال ۱۴۰۱، نقش بی‌نظیری در افزایش تولید محصولات کشاورزی به ویژه محصولات اساسی همچون گندم، برنج، چغندرقند و سایر محصولات کشاورزی داشته است. ادامه مطلب ...

رونمایی از 10 پروژه سازمان تات در استان همدان

رونمایی از 10 پروژه سازمان تات در استان همدان

  رئیس سازمان تات از رونمایی 10 پروژه کشاورزی در استان همدان به مناسبت هفته دولت خبر داد سید مجتبی خیام نکویی به مناسبت هفته دولت با شعار «دولت مردم» بیان کرد: در استان همدان حدود 10 پروژه در سطح استان با هدف تحول در بخش کشاورزی رونمایی کرده‌ایم. ادامه مطلب ...

تولید بیش از ۱۲ میلیون نشاء انواع محصولات در گلخانه‌های جنوب کرمان

تولید بیش از ۱۲ میلیون نشاء انواع محصولات در گلخانه‌های جنوب کرمان

معاون بهبود تولیدات گیاهی جنوب کرمان از تولید بیش از ۱۲ میلیون نشاء انواع فلفل و گوجه‌فرنگی در گلخانه‌های تولید نشاء جنوب کرمان خبر داد  پیمان نامور  بیان کرد: منطقه جنوب کرمان شامل هشت شهرستان جیرفت، عنبر آباد، رودبار جنوب، کهنوج، قلعه گنج، فاریاب، منوجان و جازموریان با سطح زیر کشت دو هزار و ۷۸۰ هکتار گلخانه و تولید بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای مانند خیار، گوجه‌فرنگی، بادمجان، انواع فلفل و توت‌فرنگی رتبه دوم سطح و تولید محصولات جالیزی گلخانه‌ای در کل کشور را دارا است. ادامه مطلب ...

مرسوم اما اشتباه؛ مزارعی که در باور غلط می‌سوزد

مرسوم اما اشتباه؛ مزارعی که در باور غلط می‌سوزد

دلیل اصلی روی آوردن کشاورزان به آتش زدن کاه و کلش گندم و جو کنترل آفات و علف‌های هرز، پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی است اما از این که این کار در درازمدت چه بلای غیر قابل جبرانی بر سر مزارع آنها می‌آورد، غافل هستند به گزارش   به نقل از ایسنا ، سوزاندن بقایای گیاهی محصولات کشاورزی، خصوصاً سوزاندن کاه و کلش گندم بعد از برداشت محصول معضل بزرگی برای کشاورزی و محیط زیست است، هرچند سال‌های اخیر با اطلاع‌رسانی‌هایی که توسط کارشناسان جهاد کشاورزی گلستان صورت گرفته، آتش زدن بقایای محصول به خصوص گندم تا حد زیادی در استان گلستان کاهش یافته اما هنوز هم کشاورزان زیادی هستند که پس از برداشت محصول با دست خود کاه و کلش باقی مانده در مزارع را آتش می‌زنند. ادامه مطلب ...

تغذیه سالم به وقت تابستان و فصل گرما

تغذیه سالم به وقت تابستان و فصل گرما

تغذیه مناسب در فصل تابستان نباید دست کم شمرده شود چرا که در فصل تابستان با افزایش دمای هوا و بالا رفتن دمای داخلی بدن، اشتها نیز کمتر شده و کم اشتهایی ممکن است منجر به کم آبی، خستگی، تحریک و بی‌قراری شود، بنابراین داشتن تغذیه مناسب در فصل تابستان ضروری بوده و باعث بهبود روحیه می‌شود به گزارش   به نقل از ایرنا ، بدن در تابستان آب زیادی را از طریق تعریق و فعالیت های درونی بدن از دست می دهد و اگر این کمبود آب به موقع جبران نشود، عملکردهای حیاتی بدن با مشکل روبرو می شوند. ادامه مطلب ...

خوردنی هایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکنند

خوردنی هایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکنند

سیستم ایمنی بدن به عنوان محافظ اصلی ما در برابر ویروس‌ها عمل می‌کند و ضعف آن می‌تواند عواقب جدی مانند افزایش مرگ و میر را به همراه داشته باشد برخی مواد غذایی می‌توانند این ضعف را تشدید کنند و بدن را در برابر بیماری‌ها آسیب‌پذیرتر نمایند. ادامه مطلب ...