آب و غذا

هسته‌ای در کشاورزی | کاهش مؤثر ضایعات با پرتودهی هسته‌ای

هسته‌ای در کشاورزی | کاهش مؤثر ضایعات با پرتودهی هسته‌ای

پرتودهی مواد غذایی با استفاده از اشعه یونیزان یکی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های هسته‌ای در خدمت امنیت غذایی و کاهش ضایعات است، این روش ضمن افزایش ماندگاری محصولات، میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا را نابود و از جوانه‌زنی جلوگیری می‌کند به گزارش  به نقل از تسنیم ، پرتودهی مواد غذایی، فرایندی دقیق و کنترل‌شده است که با بهره‌گیری از اشعه گاما، ایکس یا الکترونی، بی‌آنکه کیفیت حسی و تغذیه‌ای مواد غذایی را دچار آسیب کند، عوامل بیماری‌زا را از بین می‌برد و طول عمر نگهداری را افزایش می‌دهد، این فناوری به‌ویژه در صادرات میوه‌های تازه از اهمیت فزاینده‌ای برخوردار است. ادامه مطلب ...

تحلیل تاب‌آوری نظام غذایی کشور در ۳ دهه اخیر

تحلیل تاب‌آوری نظام غذایی کشور در ۳ دهه اخیر

تداوم وابستگی به نهاده‌های وارداتی، آسیب‌پذیری در برابر تغییرات اقلیمی و ضعف در مدیریت جامع منابع موجب شده که حدود یک‌سوم نیاز غذایی کشور پس از گذشت ۳ دهه همچنان وابسته به عوامل بیرونی باشد وبگاه  به نقل از مهر ، اسکندر زند، پژوهشگر حوزه امنیت غذایی در یادداشتی به بررسی عملکرد ۳ دهه گذشته ایران در تأمین امنیت غذایی پرداخت و نوشت، بررسی روند ۳ دهه گذشته نشان می‌دهد که ضریب خودکفایی انرژی غذایی کشور بین ۵۵ تا ۸۰ درصد و ضریب خودکفایی پروتئین غذایی نیز بین ۶۰ تا ۸۷ درصد در نوسان بوده است. ادامه مطلب ...