آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

نانوحباب‌ها موجب افزایش سطح زیر کشت توت فرنگی هیدروپونیک شدند

نانوحباب‌ها موجب افزایش سطح زیر کشت توت فرنگی هیدروپونیک شدند

یکی از گلخانه‌دارهای هیدروپونیک با کاربرد فناوری نانو حباب تولید شده در یکی از شرکت‌های فناور توانست سطح زیر کشت خود را افزایش دهد.

مهندس اتحادی یکی از گلخانه‌دارهایی است که برای کشت توت‌فرنگی از دستگاه نانو حباب استفاده کرده است. بعد از دو سال استفاده از این فناوری برداشت محصول توت فرنگی را افزایش داده و همچنین میزان آفت و بیماری را به شکل قابل توجهی کاهش داده است.

اتحادی، تمرکز تحقیقات خود را بر کشاورزی هیدروپونیک دانست و گفت: در این نوع کشاورزی بدون نیاز به خاک و تنها با آب، اقدام به تولید توت‌فرنگی می‌کنیم. در نتیجه گیاه به اکسیژن محلول در آب نیاز دارد و دستگاه نانو حباب این شرکت میزان اکسیژن را در آب افزایش می‌دهد که این موضوع موجب رشد بهتر گیاه شده است. این بهبود از طریق جذب بهتر مواد صورت می‌گیرد.

همچنین پاتوژن‌ها در اثر وجود نانوحباب از بین می‌روند. در واقع استفاده از این دستگاه موجب افزایش سلامت گیاه می‌شود.

در توت‌فرنگی جذب کلسیم اهمیت زیادی در ماندگاری میوه دارد، جذب از طریق نوک ریشه صورت می‌گیرد که بیماری‌ها بیشترین صدمه را دقیقا به نوک ریشه می‌رسانند. نانوحباب‌ها با از بین بردن پاتوژن‌ها موجب سلامت نوک ریشه و افزایش جذب کلسیم می‌شوند.

 طی سال‌های گذشته بسیاری از کشاورزان به‌دلیل آفت و بیماری از این حوزه خارج شدند که استفاده از نانوحباب می‌تواند با کاهش آفت و پاتوژن‌ها به بهبود و سلامت گیاه کمک کند. از نظر وی بعد از یک فصل برداشت، بازگشت سرمایه در این فناوری صورت می‌گیرد و نیاز به زمان طولانی برای بازگشت سرمایه نیست.

تا قبل از استفاده از نانوحباب، برداشت محصول ما سه کیلوگرم در هر متر مربع بود که با استفاده از این فناوری و مجموعه‌ای از فناوری‌های دیگر این رقم به ۲۰ کیلوگرم رسیده است./ایسنا

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست