رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی بر سهم ۳۰ درصدی اشتغال و تولید سالانه ۱۸ میلیون تن محصولات دامی کشور تأکید کرد.
وبگاه آب و غذا به نقل از مهر ، حسن خمیسآبادی، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گفت: دامپروری در ایران سهم مهم از بخش کشاورزی و نقش کلیدی در امنیت غذایی و اقتصاد ملی دارد. نزدیک به ۳۰ درصد اشتغال مستقیم بخش کشاورزی به این حوزه اختصاص یافته و سالانه بیش از ۱۸ میلیون تن محصول دامی در کشور تولید میشود.
بیش از یکسوم ارزش افزوده بخش کشاورزی مربوط به دامپروری است، بدین معنی که دامپروری موتور محرکهای برای تولید داخلی و پشتوانهای مهم برای صادرات و ارزآوری کشور است.
با وجود چالشهایی همچون کمبود منابع آب، تغییرات اقلیمی و وابستگی به نهادههای وارداتی، نقشه راهی روشن در اسناد بالادستی کشور تدوین شده که محور اصلی آن، توسعه دامداری دانشبنیان و اقلیممحور است.
استفاده از فناوریهای نوین در اصلاح نژاد، تغذیه و بهداشت و همچنین بهکارگیری ابزارهای هوشمند مدیریت مزرعه میتواند تحولی اساسی در افزایش بهرهوری و کیفیت تولیدات دامی ایجاد کند.
حفظ و تقویت نژادهای بومی که سرمایههای ژنتیکی ارزشمند ایران هستند، به همراه ارتقای فناوری و دانش روز، مسیر توسعه پایدار دامپروری کشور را تضمین خواهد کرد.
با همافزایی پژوهشگران، متخصصان و بخش خصوصی، میتوانیم به اهداف کلان کشور در زمینه امنیت غذایی، توسعه اقتصادی و حفظ منابع طبیعی دست پیدا کنیم.