رییس انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، گفت: برداشت خاویار از بدن ماهی بدون کشتن آنها، کاهش زمان تولید خاویار و کنترل کامل فرایند تکثیر و تغذیه ماهی با سنتز داخلی هورمون LHRH و دستیابی به فرمولهای غذایی بومی، در کشور امکانپذیر شده است.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایانا ، علینقی سرپناه اظهار داشت: انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری در رشت، در کنار مراکز معتبر در آمریکا، چین و روسیه، جزو چهار انستیتوی برتر جهان در حوزه ماهیان خاویاری محسوب میشود.
رئیس انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری با اشاره به گستردگی فعالیتهای این انستیتو در کشور، گفت: در حال حاضر حدود ۳۰۰ سایت در ۲۲ استان از ۳۱ استان کشور در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری فعال بوده که حاصل تلاش آنها تولید سالانه ۱۰ هزار تن گوشت و ۲۰ تن خاویار است.
سرپناه با اشاره به پرورش پنج گونه ماهی خاویاری شامل فیلماهی، اوزونبرون، قرهبرون، چالباش روسی و شیپ در این موسسه، افزود: گونههای وارداتی مثل سیبری و استرلیاد هم در امر تکثیر خوب جواب دادهاند؛ علاقه مردم کشور ما بیشتر به فیلماهی و ماهی سیبری است که هم رشد خوبی داشته و هم مقاوم به بیماریها هستند.
وی با انتقاد از روشهای سنتی برداشت خاویار اظهار داشت: متأسفانه به دلیل عدم تخصص، در بسیاری از کارگاهها شکم ماهی مادهای که 10 سال برایش زحمت کشیده شده را برش داده و برای استحصال خاویار آن را از بین میبرند؛ اما با تکنیک جدید، با استفاده از سونوگرافی و لاپاراسکوپی، میتوان بدون کشتن ماهی، خاویار برداشت کرد که برای هر ماهی امکان چهار بار سزارین وجود دارد.

