معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: میزان ارزآوری بخش شیلات کشور در سال گذشته ۶۰۵ میلیون دلار بوده است که در آن میان ماهی خاویاری به عنوان ویژند جهانی و پرچم شیلات ایران محسوب میشود.
سیدحسین حسینی در همایش برنامهریزی توسعه ماهیان خاویاری کشور در شهرستان سبزوار افزود: سال گذشته ۱۸.۵ تن خاویار و چهار هزار و ۶۰۰ تن گوشت ماهی خاویاری در کشور تولید شده است.
امروزه پروتئین حاصل از تولید شیلات در جهان به عنوان یک مولفه مهم در نجات بشر از قحطی شناخته می شود و بر این اساس در افق تولید بخش کشاورزی کشورهای جهان نیز اهمیتی بنیادین یافته است.
شهرستان سبزوار با اقلیم خشک و کویری، امروز میزبان نشست مدیران شیلات کشور است که این خود پیامی مهم دارد ،شیلات دارای ظرفیت های مهمی است که حتی می تواند در گستره های تولید متفاوت و اقلیم های مختلف، با استفاده از الگوهای متنوع تولید، کانون های مولدی ایجاد و ضمن نقش آفرینی در معیشت خانواده ها، به پایداری تولید کشاورزی کمک کند.
آب کالایی یکبار مصرف نیست و باید در چرخه تولید محصولات متنوع چند بار بچرخد و بر این اساس، ما برنامه جهاد آبزی پروری را در مزارع کشاورزی در دستور کار قرار داده ایم تا با غنی سازی آب کشاورزی، بهره وری آن را در تولید بخش کشاورزی بالا ببریم.
با توجه به چندوجهی بودن فعالیت های شیلاتی، شورای عالی راهبری تولید شیلات به ریاست وزیر و در استانها نیز به ریاست استانداران و در شهرستان ها با ریاست فرمانداران تشکیل می شود.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار نیز در این همایش گفت: استحصال خاویار در شهرستان کویری سبزوار و برندینگ آن یک دستاورد بزرگ برای منطقه است که اکنون در سراسر کشور مورد توجه قرار گرفته است.
علی اصغر امانیان افزود: توسعه پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان سبزوار و متعاقب آن فتح قله های افتخار و کسب عنوان نمونه ملی و سپس تبدیل محصولات تولیدی آن به ویژند جهانی، ثابت کرد که در گستره تولید محصولات کشاورزی، دامی و آبزیان ظرفیت های بالقوه بسیاری وجود دارد که اکنون در این شهرستان در حال شکوفایی است./ایرنا