آب و غذا

بشقاب غذای سالمندان چگونه باید باشد

بشقاب غذای سالمندان چگونه باید باشد

یک متخصص تغذیه گفت: سالمندان بیش از سایر گروه‌ها مستعد ابتلاء به افزایش فشارخون، چربی خون و سرطان هستند و باید توجه بیشتری به تغذیه و فعالیت بدنی آنها داشته باشیم.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، علی اکبر محمدی افزود: سالمندان به دلیل شیوع بیشتر فشار خون، چربی خون و سرطان در این سنین، باید توجه ویژه‌ای به تغذیه و فعالیت بدنی خود داشته باشند.

وی، مدل «بشقاب من» را به عنوان الگوی ثابت غذایی معرفی کرد و گفت: مصرف چربی‌های اشباع و ترانس را باید به حداقل رساند.

محمدی به اهمیت ویژه تغذیه و سلامت در دوران سالمندی اشاره کرد و افزود: سالمندان بیش از سایر گروه‌ها مستعد ابتلاء به افزایش فشار خون، افزایش چربی خون و سرطان هستند و باید توجه بیشتری به تغذیه و فعالیت بدنی داشته باشند.

وی به اهمیت مدیریت وزن اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان دادند که بین ۶۰ تا ۸۰ سالگی، افزایش BMI (نمایه توده بدنی) به علل مختلف از جمله کم‌تحرکی مشاهده می‌شود. افزایش وزن، بروز برخی بیماری‌ها را آسان‌تر می‌کند.

محمدی بر لزوم استفاده از تمام گروه‌های غذایی به شکل متنوع و متعادل تأکید و تصریح کرد: در سالمندی باید از غلات کامل، میوه، سبزی، شیر و لبنیات، گوشت‌ها و حبوبات استفاده شود.

این دکترای تخصصی تغذیه در مورد مصرف چربی‌ها، گفت: حذف کامل چربی‌ها اشتباه است اما مصرف چربی‌های اشباع و ترانس باید به حداقل برسد. همچنین، منابع پروتئین با کیفیت مانند انواع ماهی (قزل‌آلا)، تخم‌مرغ و لبنیات، اسیدهای آمینه ضروری بدن را تأمین می‌کنند.

محمدی، الگوی غذایی «بشقاب من» را راهکاری مؤثر برای این گروه سنی معرفی کرد و افزود: نصف بشقاب، باید حاوی سبزیجات و میوه‌ها باشد. یک چهارم بشقاب، باید به غلات کامل (نان، برنج، ماکارانی) اختصاص یابد. یک چهارم باقیمانده، باید تأمین‌کننده پروتئین‌ها باشد.

لبنیات در کنار این رژیم مصرف شود تا به سلامت کلی کمک کند. در زمینه پخت و پز، سالمندان باید مصرف روغن جامد را به حداقل رسانده و غذاها را به صورت تفت داده، آب‌پز یا گریل شده طبخ کنند.

محمدی در مورد مکمل‌ها گفت: اگر ویتامین D آنها کمتر از ۳۰ است، به مدت ۸ هفته، هفته‌ای یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی میل کنند. اگر میزان ویتامین D بالای ۳۰ است، روزانه از قرص ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ واحدی استفاده کنند. همچنین، ۱۵ دقیقه قرار گرفتن در معرض آفتاب برای تولید ویتامین D در بدن مفید است.

نظرات