آب و غذا

بهترین عرقیات گیاهی برای کاهش قند خون + نحوه مصرف

بهترین عرقیات گیاهی برای کاهش قند خون + نحوه مصرف

آیا شما نیز مبتلا به دیابت هستید و از داروهای صنعتی خسته شده‌اید؟ به دنبال طب سنتی هستید تا بخواهید مشکل خود را از راه ایمن‌تری حل کنید؟ به این ترتیب، بهتر است به دنبال عرقیات پایین آورنده قند خون باشید.

به گزارش آب و غذا به نقل از همشهری آنلاین ، عرقیات گیاهی از دیرباز مورد توجه ایرانی‌ها و عطاران مجرب بوده، چرا که علاوه‌بر درمان بیماری‌های نسبتاً لاعلاج، به تقویت بدن و سلامتی نیز کمک می‌کرده.

در این مقاله به نحوه تهیه عرقیات، نحوه مصرف و بهترین و معرفی عرقیات گیاهی برای تنظیم خون می‌پردازیم. امیدواریم که این مطالب به شما در پیدا کردن راه‌حلی که به دنبال آن هستید، کمک کند.

جایگاه عرقیات گیاهی در طب سنتی

از گذشته‌های بسیار دور و در تمدن‌های مختلف در زمین، انسان‌ها از گیاهان به ویژه آن‌هایی که خواص دارویی و پزشکی داشتند، بسیار استفاده می‌کردند. از برگ‌ها، ساقه‌ها و ریشه‌ها به صورت خشک شده و تازه، اما صورتی از آن که هنوز مرسوم است، عرقیات گیاهی هستند.

فرآیند تهیه عرقیات گیاهی به این شکل است که ابتدا آب و گیاه را با هم می‌جوشانند و سپس، آب تبخیر شده را تقطیر می‌کنند. در این حین مواد مغذی گیاه خود را در مولکول‌های آب جای می‌دهند که باعث به وجود آمدن آبی با خواص شفابخشی می‌شود. این آب همان عرق گیاه است.

عطر و بوی این گیاهان تقطیر شده، با تأثیر بر روی هورمون‌ها می‌توانند موجب کاهش استرس، تسهیل فعالیت دستگاه گوارش، تحریک اعصاب، افزایش سوخت و ساز بدن، ازدیاد فعالیت جنسی و مانند آن شوند. علاوه‌بر این خواص فوق‌العاده، عرقیات گیاهی نسبت به داروهای صنعتی بی‌ضرر بوده و بسیار اقتصادی‌تر و مقرون به صرفه هستند.

تاثیر عرقیات گیاهی بر قند خون

همانطور که گفته شد، عرقیات پایین آورنده قند خون واقعاً وجود دارند. این نوشیدنی‌ها با تأثیر بر روی هورمون‌های کبدی و فوق کلیوی روی ترشح انسولین طبیعی بدن، موجب تنظیم مجدد قند خون می‌شوند.

از طرف دیگر احتمالاً پزشک متخصص شما، دائما به شما توصیه می‌کند تا از نوشیدنی‌های مضر و قنددار خصوصا نوشابه دوری کنید، این عرقیات گیاهی با طعم و عطر خوبی که دارند، می‌توانند جایگزینی کم‌نظیر برای نوشیدنی‌های آسیب‌زا باشند.

عرقیات گیاهی فاقد کربوهیدرات‌ها (عامل موثر در دیابت نوع یک و دو)، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها (عامل دفاعی بدن) و ویتامین‌ها (مواد ضروری بدن) هستند که با کنترل آنزیم‌ها در کنترل خلق‌وخو و قند خون نقش دارند.

بهترین عرقیات پایین آورنده قند خون

ما در اینجا لیست 11 عرقیات پایین آورنده قند خون را برای شما آماده کردیم. با این حال به یاد داشته باشید که شما باید علاوه‌بر مصرف به موقع این عرقیات، تغذیه و تحرک خود را کنترل کنید. تقریباً هیچ دارویی وجود ندارد که شما بخواهید آن را بدون رعایت باقی موارد مصرف مصرف کرده و به دنبال پاسخ کامل باشید. آیا برای آشنایی با مهم‌ترین عرقیات پایین آورنده قند خون آماده هستید؟

عرق دارچین

این عرق، طبعی گرم و خشک دارد و عمدتاً از تفاله‌های درخت آن به دست می‌آید. جالب است بدانید این گیاه حتی در طب صنعتی نیز مورد توجه پزشکان و داروسازان بوده و برای سرماخوردگی، تنظیم قند خون، درمان دیابت و مانند آن استفاده می‌شود. توصیه می‌شود بعد از هر وعده غذایی، یک قاشق غذاخوری از آن را با یک فنجان آب مخلوط کرده و میل نمایید تا در دراز مدت اثرات بی‌مانند آن را مشاهده کنید.

عرق بوقناق

خواص گیاه بوقناق در ریشه و میوه آن نهفته شده است. بنابراین مصرف دمنوش و عرق این گیاه می‌تواند یکی از بهترین موارد برای دیابتی‌ها باشد. مهم‌ترین خاصیت این گیاه، تأثیر روی فعالیت لوزالمعده به و تبع افزایش انسولین و درمان دیابت است. اگر دیابت دارید پیشنهاد می‌شود روزانه بین 8 تا 12 ساعت یک فنجان از این عرق که با عسل (به ویژه طبیعی) مخلوط شده را نوش جان کنید.

عرق خار مریم

گیاه خار مریم از خانواده کاسنی است، اما طبعی گرم و خشک دارد. دمنوش این گیاه برای درمان کبد چرب نیز استفاده می‌شود، بنابراین به سلامت پوست و جوان‌سازی کمک می‌کند. از خواص عرق این گیاه کاهش مقاومت به انسولین و درمان دیابت است. برای بهره از خاصیت عرق شفابخش خار مریم، یک فنجان از آن را پیش از ناهار و شام (روزی دو بار) میل کنید. از روغن و دمنوش آن نیز برای خواص دیگر استفاده می‌شود.

عرق سیر

خود سیر از خواص بی‌شماری برخوردار است، اما عرق آن از آن هم بیشتر خاصیت دارد. عرق سیر با کمک به کاهش وزن به درمان دیابت نوع دو می‌انجامد. با این حال، این تنها خاصیت آن در تنظیم قند خون نیست. بلکه در لوزالمعده به ساخت انسولین نیز کمک می‌کند. از دیگر فواید آن، کاهش احتمال سرطان، رفع عفونت، کاهش استرس، تقویت حافظه و مانند آن است. بهترین زمان مصرف عرق سیر پیش از وعده‌های غذایی اصلی، به اندازه یک فنجان توصیه می‌شود.

عرق شنبلیله

عرق جادویی شنبلیله سرشار از آنتی‌اکسیدان و فیبر است که به کاهش وزن و سلامت قلب و عروق کمک می‌کند. همچنین فیبر موجود در آن، به کاهش جذب کربوهیدرات و تبدیل آن به گلوکز می‌انجامد که می‌تواند از خواص ضد دیابتی آن باشد. کاهش شدت علائم یائسگی و تسهیل فرآیند هضم از فواید دیگر آن است. البته مصرف بیش از اندازه آن احتمال دارد ضرر آفرین باشد، بنابراین تنها یک فنجان از آن، پیش از وعده غذایی کافی است.

عرق رزماری

تحقیقات انجام شده روی این گیاه نشان می‌دهد مواد کارنوزیک اسید و رزمارینیک اسید (از مواد رزماری) مانند انسولین عمل می‌کنند، یعنی جذب گلوکز به ماهیچه‌ها را افزایش داده و دیابت را کاهش دهند. عرق رزماری خاصیت ضد سرطانی، جوان‌کنندگی، مبارزه با عفونت و مانند آن را دارد. عرق رزماری را به اندازه یک فنجان، بعد از یک وعده غذایی مصرف کنید تا علاوه‌بر کمک به هضم غذا، از خواص آن نیز بهره ببرید.

عرق آلوورا

حتما نام این گیاه را زیاد شنیده‌اید. بنابراین لازم نیست تا به بی‌نهایت خواصی که دارد اشاره کرد. اما برای آن‌هایی که نمی‌دانند کاهش درد و عفونت، درمان بی‌خوابی، استرس و التهاب، نابودی سموم بدن و مانند آن، تنها بخشی از خواص آلوورا است. این گیاه حتی در درمان دیابت نیز نقش دارد. برای مصرف عرق آلوورا می‌توانید هر 12 ساعت به صورت ناشتا از آن بهره ببرید.

عرق گزنه

گزنه گیاهی سرشار از ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی و ترکیباتی مانند سروتونین است. طبق مطالعات این گیاه خاصیتی ضد دیابتی نیز دارد. اما مصرف آن به بانوان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود و افرادی که به این گیاه آلرژی دارند علائمی مانند تب، اسهال و استفراغ را گزارش داده‌اند. برای مصرف آن می‌توانید یک فنجان بعد از هر وعده غذایی اصلی میل کنید که به عبارتی می‌شود سه فنجان در هر روز.

عرق بابا آدم

بابا آدم یا فیل گوش در درمان طب سنتی بسیار شناخته شده و مورد استفاده است. بابا آدم دارای ترکیباتی بوده که موجب دفع و کاهش اسید اوریک می‌شود که این خود به کاهش دیابت می‌انجامد. درمان کم‌خونی و نقرس، تقویت سیستم ایمنی و همانند آن از خواص دیگر این گیاه است. توصیه می‌شود این عرق را روزانه، پیش از هر وعده غذایی به اندازه یک فنجان میل کنید.

عرق خربزه تلخ

در گذشته، از خربزه تلخ برای درمان دیابت استفاده می‌شده است و مطالعات اخیر نیز نشان می‌دهد که کاربرد آن در درمان دیابت واقعاً وجود دارد. این میوه قابلیت مبارزه با سلول‌های سرطانی و کاهش کلسترول (چربی‌های بد) را نیز دارد. از خواص دیگر آن می‌توان به تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست اشاره کرد. برای مصرف عرق این میوه توصیه شده است روزانه یک فنجان از آن را بعد از غذا میل کنید.

عرق برگ گردو

در آخرین مورد از عرقیات پایین آورنده قند خون می‌توان به عرق برگ گردو اشاره داشت که اولین خاصیت آن کاهش دیابت و درمان آن است. عرق گردو بهترین گیاه برای تولید انسولین لقب دارد و البته که خواص آن قابل شمارش نیست. با این حال به کسانی که به گردو آلرژی دارند، یا دچار آسم هستند، عرق این گیاه توصیه نمی‌شود. برای مصرف آن نیز بهتر است نصف یک فنجان پیش از غذا میل شود.

نکاتی برای افزایش تاثیر عرقیات بر قند خون

حال که با عرقیات پایین آورنده قند خون آشنا شدید، بهتر است این نکات را نیز بدانید:

  • برخی از عرقیات اگر با هم ترکیب شوند، تأثیر مطلوب‌تری دارند.
  • در صورت تلخ یا تیز بودن برخی عرقیات، ترکیب آن‌ها با عسل می‌تواند مزه بهتری را ارائه دهد.
  • بهتر است بعضی از این عرقیات، برای بازدهی بیشتر، با معده خالی و به صورت ناشتا مصرف شوند.
  • هرگز بدون مشورت با پزشک، از این عرقیات گیاهی در کنار داروهای صنعتی استفاده نشود.

سخن پایانی

ما در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با بهترین و پراستفاده‌ترین عرقیات پایین آورنده قند خون آشنا کنیم. این عرقیات علاوه‌بر درمان دیابت، خواص باورنکردنی دیگری نیز دارند. با این همه، بهتر است حتماً با پزشک معالج خود، درباره طب سنتی نیز صحبت کنید. ضمن اینکه سعی شود عرقیات مصرفی را از سایت‌ها و عطاری‌های معتبر و شناخته شده تهیه کنید.

نظرات