متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در واکنش به وجود پنی سیلین در شلغم، توضیحاتی داد.
به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، غزاله اسلامیان، با اشاره به اینکه شلغم حاوی پنیسیلین نیست، گفت: شلغم نوعی سبزی ریشهای است که به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی استفاده میشود، این گیاه پنی سیلین ندارد ولی در برطرف کردن علامتهای سرماخوردگی و بهبود وضعیت بیمار اثر مثبت دارد.
پنی سیلین به گروهی از آنتیبیوتیکها گفته میشود که از کپکهای پنی سیلیوم به دست میآیند و در کنترل عفونتهای باکتریایی موثرند، بنابراین این ماده در درمان سرماخوردگی نقشی ندارد چون سرماخوردگی عفونتی ویروسی است نه باکتریایی.
گاهی اوقات عفونتهای باکتریایی هم اصطلاحاً سوار یا همراه این عفونت ویروسی میشوند که به صورت گلودرد چرکی و یا عفونت سینوسها خود را نشان میدهند که در این صورت پنی سیلین ممکن است مؤثر باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در توضیح اینکه شلغم نوعی سبزی ریشهای است که به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی استفاده میشود، افزود: علت تأثیر شلغم در سرماخوردگیها این است که هر یک گرم شلغم ۸۵ میکروگرم لوتئین و ۲۰ میکرومول گلوکوزینولات دارد.
تحقیقات گواه این موضوع است که لوتئین خاصیت ضد ویروسی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد و گلوکوزینولات ها هم خواص ضد التهابی قوی دارند که باعث کاهش التهاب گلو، حفره دهان و سینوسها میشوند.
شلغم پنی سیلین ندارد ولی در برطرف کردم علامتهای سرماخوردگی و بهبود وضعیت بیمار میتواند تأثیر مثبت داشته باشد.