این مقاله به شما یاد میده چطور در کمتر از ۵ دقیقه سبزیجات رو ضد عفونی کنید بدون اینکه ویتامین هاشونو از دست بدن.
به گزارش آب و غذا به نقل از شایانیوز ، خیلی از ما خانم ها فکر می کنیم شستن سبزیجات کار ساده ایه؛ آب بگیریم، یه کم نمک بریزیم، هم بزنیم و آبکش کنیم. اما واقعیت اینه که همین کار به ظاهر پیش پا افتاده، اگه درست انجام نشه، می تونه کلی دردسر درست کنه. از دل درد و مسمومیت بگیر تا بیماری های جدی تر. بعضی ها سبزی رو توی آب می ندازن و فکر می کنن همین که چند دقیقه بمونه، خود به خود تمیز میشه. بعضی ها هم انقدر با آب دوبار می شورن که تمام ویتامین هاش از بین میره. از طرفی، خیلی ها نمیدونن که حتی سبزیجاتی که خودشون می کارن هم ممکنه آلوده باشن، چون حشرات یا گرده های آلوده می تونن روی اون ها بنشینن. تو این مقاله می خوایم بدونیم که چرا شستن سبزیجات این قدر مهمه و چطور می تونیم بدون اینکه وقت زیادی بذاریم، سبزی هایی کاملاً تمیز و سالم داشته باشیم. پس اگه دوست دارید بدونید چرا روش های قدیمی کافی نیستند و بهترین راه برای شستن سبزی چیه، با ما همراه باشید.
اشتباهات رایج در شست و شوی سبزیجات
شست و شوی سریع و سطحی
بسیاری از افراد سبزیجات را تنها زیر آب روان می گیرند و تصور می کنند که این روش برای پاک سازی کافی است. در حالی که آلودگی های سطح سبزیجات، از جمله تخم انگل ها، باکتری ها و باقی مانده سموم کشاورزی، به راحتی با آب ساده از بین نمی روند.
استفاده نکردن از مواد ضد عفونی کننده
برخی از خانم ها فقط از آب و نمک برای شست و شوی سبزیجات استفاده می کنند. اگرچه نمک تا حدی در از بین بردن میکروب ها مؤثر است، اما برای پاک سازی کامل کافی نیست. بهتر است از مواد ضد عفونی کننده مخصوص سبزیجات یا محلول های طبیعی مانند سرکه و جوش شیرین استفاده شود.
خیساندن سبزیجات در آب به مدت طولانی
خیساندن سبزیجات در آب برای مدت طولانی (بیش از ۱۰ دقیقه) نه تنها باعث از بین رفتن کامل آلودگی ها نمی شود، بلکه ممکن است برخی از ویتامین های محلول در آب را نیز از بین ببرد. زمان بهینه برای خیساندن سبزیجات بین ۳ تا ۵ دقیقه است.
جدا نکردن برگ ها و شست و شوی کلی سبزیجات
وقتی سبزیجات به صورت دسته ای شسته می شوند، آلودگی بین برگ ها باقی می ماند. برای شست و شوی مؤثر، باید سبزیجات را برگ به برگ جدا کرد و هر قسمت را به دقت تمیز کرد.
استفاده از آب بسیار گرم یا سرد
آب داغ ممکن است باعث از بین رفتن بافت سبزیجات شود، در حالی که آب سرد به تنهایی قادر به حذف چربی ها و باقی مانده سموم نیست. بهترین دما برای شست و شوی سبزیجات، آب ولرم است.
روش صحیح شست و شوی سبزیجات
برای اطمینان از پاک سازی کامل سبزیجات، مراحل زیر را دنبال کنید:
پاک سازی اولیه
سبزیجات را از نظر وجود برگهای پلاسیده، گل و لای و اجسام خارجی بررسی کنید.
ریشه، ساقه و برگ های زائد را جدا کنید.
شست و شوی اول با آب
سبزیجات را زیر آب سرد یا ولرم بگیرید تا گرد و غبار و گل و لای سطحی از بین برود.
استفاده از محلول ضد عفونی کننده
یک ظرف بزرگ را پر از آب کنید و یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی یا محلول ضد عفونی کننده مخصوص سبزیجات به آن اضافه کنید.
سبزیجات را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه در این محلول قرار دهید تا آلودگی های سطحی از بین بروند.
جایگزین طبیعی؛ می توانید از ترکیب آب و سرکه سفید (یک پیمانه سرکه در سه پیمانه آب) یا آب و جوش شیرین (یک قاشق غذاخوری در یک لیتر آب) استفاده کنید.
آبکشی نهایی
پس از ضدعفونی، سبزیجات را به دقت زیر آب روان بشویید تا هیچ گونه باقی مانده مواد شوینده یا آلودگی روی آن ها نماند.
خشک کردن سبزیجات
سبزیجات شسته شده را در یک پارچه تمیز یا آبکش قرار دهید تا کاملاً خشک شوند. رطوبت باقی مانده می تواند باعث رشد باکتری ها شود.
کلام پایانی
شست و شوی صحیح سبزیجات نقش کلیدی در پیشگیری از بیماری های گوارشی و حفظ سلامت خانواده دارد. با اجتناب از اشتباهات رایج و پیروی از روش های اصولی، می توانید از مصرف سبزیجات کاملاً پاک سازی شده اطمینان حاصل کنید. هرگز از شست و شوی سریع و ناقص سبزیجات چشم پوشی نکنید، زیرا سلامت شما و عزیزانتان در گرو این توجه است.