رئیس اداره تولید طیور بومی و سایر ماکیان وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه حدود ۵۰ تا ۵۵ هزار تن گوشت بوقلمون در کشور تولید میشود و امروز سرانه تولید به تناسب تلاش های انجام شده برای توسعه آن رشدی حدود ۲برابر یافته است.
رقیه پدمرنگ در حاشیه همایش مصرف گوشت بوقلمون در مرکز آموزش تحقیقات کشاورزی در رشت در جمع خبرنگاران درباره مصرف سرانه گوشت بوقلمون اظهار کرد: طی سالیان گذشته تولید سرانه گوشت بوقلمون در کشور ۳۰۰ گرم بود اما اکنون به ۶۰۰ تا ۶۵۰ گرم رسیدهاست.
وی با بیان اینکه چشمانداز آن است که در آینده نزدیکتر مصرف سرانه را به یک کیلوگرم برسانیم، اضافه کرد: پتانسیل ها و زیرساخت های لازم برای افزایش تولید و سرانه مصرف در کشور وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس اداره تولیدات بومی و سایر ماکیان وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به حمایتهای جهاد کشاورزی برای پرورش گوشت بوقلمون بیان کرد: یک سری آزادسازیها در ارتباط با نهادهها داشتیم که تامین این نهاده ها در داخل انجام میشود.
با توجه به رقابتی بودن بازار بوقلمون به طور مستمر جلساتی برای به تعادل رساندن عرضه و تقاضا برگزار میکنیم و برنامهریزیهای لازم در این ارتباط انجام میشود ضمن اینکه امسال برای تحقق این مهم موفقیتهایی هم داشته ایم.
رئیس اداره تولید طیور بومی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه صنعت بوقلمون در کشور رو به رشد است، عنوان کرد: کار در این صنعت در طول کمتر از ۱۰ سال گذشته آغاز شده و هنوز مقایسه کشور ما با کشورهای دیگر زود است اما این پتانسیل وجود دارد تا در سالیان آینده به جایگاه خوبی در تولید مصرف بوقلمون برسیم.
کشورهایی از جمله آمریکای شمالی، ایتالیا و اروپا به لحاظ تولید و مصرف در رتبههای اول هستند اما بر اساس اطلاعات ایران در زمان حاضر در رده ۲۹ جهانی قرار دارد.
همایش مصرف گوشت بوقلمون با هدف اشتغالزایی و توسعه صنعت نوپای بوقلمون و ارتقاء سلامت مردم با قرارگرفتن گوشت بوقلمون در سبدغذایی از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در رشت برگزار شد.
مصرف بدون افراط و تفریط گوشت بوقلمون با توجه به پروتئین بالا و چربی کم موجب ارتقای سیستم ایمنی بدن افراد در برابر بیماریها است ضمن اینکه کاهش میزان کلسترول خون در افراد کمک می کند و برای بیماران دیابتی بسیار مناسب است./ایرنا