معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۲ تا ۸ درصد سبوس گیری از گندم یا غلات کامل در پخت نان مناسب است، گفت: تنها حدود ۱۴۰ نانوایی در کشور از آردهایی استفاده میکنند که میزان سبوس گیری کمتری دارند.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، علیرضا رییسی روز چهارشنبه در همایش غذاهای دریایی، سلامت و بیماری که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با بیان اینکه مرگ منتسب به سبوس گیری زیاد جز اولین علت مرگ غذایی ایران است، افزود: سبوس گیری اولین عامل مرگ و میر کشور در حوزه مواد غذایی بوده و کارهایی را در زمینه اصلاح سبوس گیری نان در کشور شروع کردیم.
وی با بیان اینکه ۲ تا ۸ درصد سبوس گیری از گندم یا غلات کامل، مناسب است، تصریح کرد: میزان سبوس گیری نان های ما خیلی زیاد است و این موضوع به مردم ضرر می زند.
در کشور ما در برخی مواقع تا ۲۴ درصد سبوس گیری داریم و این آسیب زا است.
بسیاری از مردم نان سفید را دوست دارند، این نان ها سبوس اش خیلی کم است، در مقابل نان هایی که تیره تر هستند و شاید شکل خوبی هم ندارند، یکی از بهترین مواد غذایی هستند.
بیماری های مزمن غیر واگیر دار در حال افزایش است
رئیس کنگره همایش غذاهای دریایی، سلامت و بیماری نیز گفت: بیماری های مزمن غیر واگیر دار در حال افزایش است. این بیماری ها راهی جز پیشگیری ندارند و تنها راه پیشگیری از آن اصلاح سبک زندگی است.
محمد جوانبخت با بیان اینکه اصلاح سبک تغذیه ضروریست، اظهار داشت: سیاست گذاران بخش بهداشت ما باید به این موضوع بیشتر بپردازند تا شاهد کاهش بار بیماری های مزمن غیرواگیردار باشیم.
آموزش تغذیه و ارتقا سطح سواد در این حوزه باید با اهتمام بیشتری انجام گیرد تا از این طریق بتوانیم گام ارزشمندی در کاهش بیماری های مزمن غیرواگیردار برداریم.
تاکید بر مصرف رژیم های غذایی خاص با محوریت آبزیان
متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با تاکید بر مصرف رژیم های غذایی خاص با محوریت آبزیان، گفت: مصرف آبزیان مثل ماهی و غذاهای دریایی فواید زیادی دارد و باید در تغذیه ترویج شود.
برای اینکه مصرف غذاهای سالم را ترویج کنیم باید یک نوع خودمراقبتی داشته باشیم ، متاسفانه افراد هزینه زیادی را صرف تنقلات و هل هوله ها با ارزش غذایی پایین می کنند در حالی که مصرف آبزیان از جمله ماهی در سبد خانوار جایی ندارد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه اطلاع رسانی برای نهادینه شدن فرهنگ و سواد تغذیه ،نقش اساسی در پیشگیری از بیماری ها دارد، تصریح کرد: باید اهمیت تغذیه سالم با مصرف آبزیان به خصوص ماهی در خانوارهای ایرانی از طریق رسانه ها ترویج یابد و حتی برای رژیم های غذایی لاغری نیز می توان مصرف این مواد مغذی را جایگزین کرد.
مصرف آبزیان در ایران ۱۴.۲ کیلوگرم
عضو هیات علمی فرآوری آبزیان شیلات نیز گفت: مصرف آبزیان در ایران ۱۴.۲ دهم کیلوگرم است در حالی که این رقم در دنیا ۲۰ کیلوگرم می باشد.
ذبیح الله بهمنی تصریح کرد: ماهی ۲۲ درصد پروتیین دارد و بعد از گوشت قرمز بیشترین پروتیین را دارد و میزان چربی آن نیز پایین است.
وی با بیان اینکه مصرف آبزیان در رشد سلامت مغز موثر است، گفت: آبزیان دریایی و پرورشی باید دو بار در هفته مصرف شود.