آب و غذا

استفاده از هاردنر در بستنی لبنیاتی‌ها خطرناک است؟

استفاده از هاردنر در بستنی لبنیاتی‌ها خطرناک است؟

اخیرا اخباری در فضای مجازی پخش شده مبنی بر اینکه از مغازه‌هایی که لبنیات محلی دارند و با هاردنر،بستنی درست می‌کنند، بستنی نخرید.

به گزارش آب و غذا به نقل از خبر آنلاین ، پخش‌کنندگان این اخبار در تایید این هشدار می‌گویند هاردنرها در صنایع پلیمری، رزین‌ها، رنگ‌ها و کامپوزیت، قالب‌سازی کفش، تولیدچسب‌ها، ساخت سنگ‌ها، کفپوش‌ها و همچنین پوشش مخازن مورد استفاده قرار می‌گیرند و بشدت سرطان زا هستند.

اما دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در این باره با تاکید بر اینکه هاردنری که در صنعت بستنی استفاده می‌شود بر خلاف این ادعا خطرناک نیست، می‌گوید:هاردنرها به موادی اتلاق می‌شوند که برای قوام بخشیدن و سفت‌کردن ماده اولیه بکار می‌رود و در صنایع غذایی کاربرد دارند.

وی در توضیح اخبار هشداردهنده مبنی بر عدم مصرف بستنی‌های درست شده با هاردنرها می‌افزاید: هاردنرها مشابه مایه پنیر، مایه خمیر و مایه ماکارونی داریم که ترکیب‌شان با هم یکسان نیست. هاردنری که در تولید بستنی ایتفاده می‌شود ترکیبی از شیرخشک، شکر، ژلاتین و افزودنی‌های خوراکی است و بطور کامل با هاردنری که در صنایع دیگر استفاده می‌شود تفاوت دارد.

پس گرچه خوردن بستنی‌ها بدلیل داشتن شکر و کالری بالا می‌تواند زیان‌هایی را برای سلامتی ما داشته باشد.اما هاردنر استفاده شده در تولید بستنی با ماده‌ای که در صنعت بکار می‌رود متفاوت است و از این بابت مصرف‌کنندگان نگران نباشند.

نظرات