به نقل از یورونیوز، فوکوشیماست پیش از فاجعهٔ هستهای یکی از تولیدکنندگان عمدهٔ محصولات کشاورزی ژاپن بود، اما پایداری کشاورزانش استفاده از محصولات این استان را دوباره میسر کرده است
شهر نامیه تنها ۱۰ کیلومتر با نیروگاه حادثهدیده فاصله دارد، اما به گفته مقامات ژاپنی، تلاش تولیدکنندگان برای پاکسازی منطقه، تشعشعات رادیواکتیو آن را به سطح دیگر شهرهای بزرگ رسانده و سبب شده کشاورزی در مناطق اطراف آن جان تازهای بگیرد.
آشناکردن مشتری با مزرعه برای جلب اطمینان
مزرعهداران و کشاورزان این منطقه میکوشند با نوآوری، نگرانی مصرفکنندگان را رفع کنند، نوآوریهایی مانند ایجاد «مزرعهٔ عجایب» در ایواکی، برای کشت گوجه فرنگی.
هیروشی موتوکی به یاری کشت گلخانهای و کشتِ بدون خاک محصولش را افزایش داده، او حالا گوجه میکارد و از مشتریان میخواهد خود محصولش را بچینند و کیفیت آن را ببینند. او میگوید: «مشتریان با دیدن مزرعه و کارگرانی که میوه و ترهبار را میچینند به سالم بودن محصول پی میبرند. برای همین من در کنار این مزرعه، یک فروشگاهِ از-تولید-به-مصرف، یک کارگاه بستهبندی و یک رستوران هم ساختهام.»
بازدیدکنندگان این امکان را دارند که از نزدیک شاهد مراحل کشاورزی باشند غذاهایی با گوجهٔ تازه بخورند یا محصولاتی نظیر سس و رب و بستنیِ تولیدشده با محصول این مزرعه را بخرند.
دومینیک کوربی، سرآشپز و صاحبرستوران فرانسوی در توکویو گوجهفرنگیاش را از مزرعهٔ موتوکی میخرد. او از سال ۲۰۱۰ مشتری محصولات فوکوشیما بوده تصمیم گرفته به احیای محصولات این منطقه کمک کند.
دومینیک میگوید: «فوکوشیما یکی از غنیترین مناطق ژاپن است؛ نهتنها غنای اجتماع بلکه غنای محصولات. محصولاتش را میتوان با اطمینان صددرصد مصرف کرد. من برای فروش اینها کل مراحل تولیدشان را دیدهام. از میوه و ترهبار فوکوشیما لذت میبرید.»