آب و غذا

تاثیر عصاره کاکائو در کاهش ریسک زوال شناختی سالمندان

تاثیر عصاره کاکائو در کاهش ریسک زوال شناختی سالمندان

تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف روزانه مکمل های عصاره کاکائو ممکن است به تقویت عملکرد شناختی در افراد مسن کمک کند.

بسیاری از مداخلات سبک زندگی می‌تواند خطر ابتلاء به زوال عقل را کاهش دهند، از جمله رژیم غذایی بهتر، فعالیت بدنی منظم، و خواب خوب.

یک کارآزمایی بالینی تصادفی جدید نشان داد افراد مسنی که به مدت دو سال روزانه از مکمل عصاره کاکائو استفاده می‌کردند، شاهد پیشرفت اندکی در زوال عملکرد شناختی بودند.

با این حال، این مزایا تنها در افرادی مشاهده شد که در شروع مطالعه کیفیت رژیم غذایی پایین‌تری داشتند. کسانی که دارای الگوهای غذایی سالم بودند، تقویت مشابهی در شناخت مشاهده نکردند.

«چیراگ ویاس»، محقق ارشد از بخش روانپزشکی در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون گفت: «یافته‌ها امکان استفاده از رژیم‌های غذایی یا مکمل‌های غنی از فلاوانول را برای تقویت عملکرد شناختی در میان افراد مسن با کیفیت رژیم غذایی پایین‌تر افزایش می‌دهد.»

فلاوانول ها که به عنوان فلاوان -۳- اول‌ها نیز شناخته می‌شوند، زیردسته ای از ترکیبات گیاهی موسوم به فلاونوئیدها هستند. فلاوانول ها در چای، محصولات مبتنی بر کاکائو، انگور، سیب و انواع توت‌ها یافت می‌شوند.

شرکت کنندگان در هنگام ثبت نام در مطالعه تحت آزمایش‌های شناختی قرار گرفتند. وقتی محققان داده‌های کل گروه را بررسی کردند، مکمل‌های روزانه عصاره کاکائو تأثیری بر شناخت کلی افراد نداشت.

با این حال، هنگامی که در شروع مطالعه به افرادی با کیفیت رژیم غذایی پایین‌تر نگاه کردند، افرادی که روزانه مکمل‌های کاکائو مصرف می‌کردند، تغییرات نسبتاً بهتری در عملکرد شناختی و اجرایی کلی داشتند.

اگرچه این مطالعه فواید بالقوه مکمل‌های کاکائو را بر روی شناخت افراد با کیفیت رژیم غذایی پایین‌تر نشان می‌دهد، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

محققان می‌گویند خیلی زود است که مکمل‌های عصاره کاکائو را برای بهبود عملکرد شناختی توصیه کنیم./اگروفود

نظرات