آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

برداشت تخم شربتی در نیشابور انجام شد

برداشت تخم شربتی در نیشابور انجام شد

بالنگو یا همان تخم شربتی برای اولین بار در نیشابور از سطح یک هکتار برداشت شد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایسنا ، علی مبارکی مدیر جهاد کشاورزی نیشابور ۷ تیرماه در حاشیه بازدید از مزرعه بالنگو در جمع خبرنگاران در رابطه با تولید محصول بالنگو برای اولین بار در این شهرستان گفت: این مزرعه یک هکتاری در روستای فتح‌آباد شهرستان میان جلگه توسط یکی از کشاورزان پیشرو کشت و کار می‌شود.

بالنگو در هر خاک شنی یا رسی رویش و رشد می‌کند و در صورت مناسب بودن شرایط جوی زمان کشت مناسب برای کشت بهاره‌ این گیاه اسفندماه است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور میزان بذر مورد نیاز را در هر ۱۰۰۰ متر حدود یک کیلوگرم اعلام کرد و گفت: این محصول توسط نیروی انسانی و به‌ صورت دستی برداشت می‌شود، البته در مناطقی که رشد ساقه بیشتر و گیاه قد بلندتر باشد می‌توان از دستگاه دروگر برای برداشت استفاده کرد.

میزان کشت امسال یک هکتار و میزان برداشت بسته به شرایط مناسب رسیدگی‌های گیاه در حدود ۴۰۰ کیلوگرم بود که در سال‌های بعد گسترش نیز خواهیم داد.

خارج کردن بذرها پس از رسیدگی به دو صورت خیس کردن داخل آب و سپس تکاندن دسته‌ها و کوبیدن توسط دستگاه بالنگو کوب انجام می‌شود.

وی، کل دوره رشد از تاریخ کاشت تا برداشت را محصول ۸۲ روز دانست و افزود: گرچه هر سال ۱۵ اسفند کشت این محصول انجام شده ولی امسال به دلیل بارندگی‌ها ۲۸ اسفند کشت و در ۲۳ خرداد برداشت انجام شد.

بازار فروش این محصول اغلب داخلی است و در میزان تولید زیاد، صادرات به کشورهای همسایه نیز انجام می‌شود.

بالنگو گیاهی از خانواده نعناعیان است که نام‌های فارسی متداول آن بالنگو و بالنگوی شیرازی است و مردم عمدتاً از برگ، روغن و دانه این گیاه استفاده می‌کنند و دانه آن در ایران عموماً به عنوان تخم شربتی شناخته و استفاده می‌شود.

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست