آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

برداشت علوفه سبز از مزارع آذربایجان‌غربی آغاز شد

برداشت علوفه سبز از مزارع آذربایجان‌غربی آغاز شد

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به آغاز برداشت قصیل یا همان علوفه سبز از سطح مزارع استان گفت: میزان تولید این محصول در سال جاری به ۱۴ هزار و ۷۷۰ تن می رسد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، مهدیه فلاح افزود: علوفه سبز یا قصیل از نظر داشتن قابلیت هضم مناسب، پروتئین خام زیاد و خوش خوراکی حائز اهمیت است.

استفاده از کشت پاییزه علوفه سبز علاوه بر استفاده از آب سبز در پاییز موجب بهره برداری بهینه از خاک نیز شده و در ابتدای فصل بهار که علوفه کافی در دسترس نیست، علوفه بسیار با کیفیت برای تغذیه دام فراهم می‌کند.

در سال زراعی جاری ۴۲۲ هکتار از مزارع آبی استان به صورت قصیل یا همان علوفه سبز برداشت شده که با متوسط عملکرد ۳۵ تن در هکتار منجر به تولید بیش از ۱۴ هزار و ۷۷۰ تن علوفه تر با کیفیت بالا شده است.

علاوه بر مزارع آبی، ۷۰ هکتار از مزارع دیم که به صورت کشت مخلوط جو با لگوم ها بود به صورت قصیل برداشت شد و با متوسط عملکرد ۱۳ تن در هکتار علوفه تر، بیش از ۹۰۰ تن تولید علوفه با کیفیت داشته است.

در مناطق سردسیر همچون آذربایجان غربی کشت جوی قصیل (جوی علوفه ای سبز) توسط کشاورزان علاوه بر استفاده بهینه از منابع آب و خاک و محیط زیست باعث تولید علوفه با کیفیت نیز می شود که نیاز بهره برداران را در فصل کمبود خوراک دام تامین خواهد کرد.

نظرات