رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی از تولید سالانه 97 هزار و 600 تن زرشک در این استان خبر داد.
مهدی جعفری بیان کرد: سطح زیر کشت زرشک در استان خراسان جنوبی 24 هزار و 10 هکتار است و سالانه 97 هزار و 600 تن زرشک تر در استان تولید میشود.
بیشترین سطح زیر کشت زرشک در خراسان جنوبی در شهرستانهای قاین با هفت هزار و 217 هکتار، زیرکوه چهار هزار و 750 هکتار و درمیان چهار هزار و 193 هکتار است.
خواص زرشک بیدانه و دانهدار تفاوت زیادی با هم ندارند. تنها تفاوت آن در نحوه و کیفیت مصرف آن است.
از خواص زرشک میتوان به کاهش فشار خون، حفظ سلامت پوست و مو، چربی سوزی، حفظ سلامت کبد، کنترل دیابت، خواص ضد سرطانی، کمک به سلامت دندانها، بهبود سوء هاضمه و بهبود سلامت چشم اشاره کرد.
این مقام مسئول در خصوص تولید زرشک با دانه در این استان یادآور شد: این محصول بهصورت درختچههای خودرو و وحشی در ارتفاعات بعضی شهرستانها وجود دارد.
مهدی جعفری در رابطه با برگزاری جشنواره زرشک در این استان توضیح داد: در سال 1401 جشنواره زرشک در پنج شهرستان استان بهصورت با شکوه برگزار شد و در سال جاری قرار بر این است تا جشنواره زرشک در سطح ملی نیز در استان برگزار شود./ایانا