آب و غذا

شیر غیرپاستوریزه را چگونه مصرف کنیم تا تب مالت نگیریم

شیر غیرپاستوریزه را چگونه مصرف کنیم تا تب مالت نگیریم

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: افرادی که شیر فله‌ای یا غیرپاستوریزه استفاده می‌کنند، برای پیشگیری از خطر ابتلا به تب مالت، باید شیر را ۲۰ دقیقه در دمای بالای ۱۰۰ درجه بجوشانند و سپس مصرف کنند.

حمیدرضا حسینی ابراز کرد: موردهایی از بیماری تب مالت در دام‌های سنگین و سبک استان سمنان مشاهده شد، اما با نظارت، بررسی و واکسیناسیون به موقع دام مشکل جدی در این زمینه وجود ندارد، اما رعایت دستورالعمل‌هی بهداشتی مانند جوشاندن شیر به مدت ۲۰ دقیقه در دمای جوش و نگهدای گوشت تازه‌ذبح‌شده در یخچال به مدت ۴۸ ساعت قبل از مصرف، به منظور پیشگیری از احتمال بیماری مورد توجه قرار بگیرد.

بیماری تب مالت بین ۲۵ تا ۲۷ راس دام سنگین(گاو) در استان سمنان از طریق نمونه‌گیری خون تشخیص داده شد و شیوع تب مالت در دام سبک، به دلیل انجام واکسیناسیون در دام مولد، کم است، اما باید مراقب بود.

مردم شیر فله و غیرپاستوریزه را از مراکزی مانند سوپرمارکت‌ها که تحت نظارت اداره کل دامپزشکی نیستند، خریداری نکنند، چرا که شیر عرضه شده در سوپرمارکت‌ها به دلیل فقدان نظارت مورد تایید این اداره کل نیست.

شهروندان شیر فله‌ای مورد نیاز خود را حتما از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان سمنان مانند ماست‌بندی‌ها خریداری کنند و شیر خریداری شده از این مراکز را نیز طبق دستور العمل‌های بهداشتی بجوشانند.

۲۵۰ واحد ماست‌بندی در استان وجود دارد که تحت نظارت اداره کل دامپزشکی است و این اداره کل سالم بودن شیر آماده عرضه در این واحدها را تایید می‌کند.

شهروندان می‌توانند هر گونه تخلف و موارد مشکوک را از طریق تماس با شماره ۱۵۱۲ به کارشناسان دامپزشکی به منظور بررسی موضوع اعلام کنند.

کمیته ارتقای بهداشتی شیر خام با همراهی کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی استان سمنان و شاهرود تشکیل شده است و در این کمیته درباره اقدامات در حوزه پیشگیری و درمان برنامه‌ریزی می‌شود.

امعا، احشام و سر دام سنگین مبتلا به تب مالت امکان مصرف ندارد و باید معدوم‌ شود، اما گوشت دام بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد، امکان مصرف دارد و طبق این شیوه عامل بیماری‌زای تب مالت از بین می‌رود./ایرنا

نظرات