معاون امور تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی گفت: ۴۵ درصد کشتار دام در کشور خارج از محل کشتارگاهها انجام میشود و به همین دلیل آمار منسجم و درستی در خصوص کشتار و مصرف وجود ندارد.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، «محمدابراهیم حسننژاد» در نشست با تشکلهای بخش کشاورزی استان مرکزی در حاشیه هفدهمین نمایشگاه کشاورزی در اراک، افزود: برای داشتن آمار از وضعیت کشتار دام، تعداد پوست و سالامبور دام بررسی میشود تا آمار کشتار نزدیک به واقعیت به دست آید.
در بخش دامپروری، نیاز است تا آمار دقیق استخراج و در نتیجه برنامهریزی برای تولید و صادرات مورد توجه قرار گیرد.
مواد پروتئینی با زحمت زیاد توسط بهرهبرداران تولید و در اختیار مردم قرار میگیرد.
هرساله ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولید مرغ کشور است که در هر ماه ۲۳۰ هزار تن را شامل میشود و همواره این میزان تولید و مصرف دچار ضعف و نقصان است.
وی به مشکلات تولید جوجهریزی واحدهای مرغداری اشاره کرد و ادامه داد: هر کمبود جزئی در بازار، آثار و تبعات زیادی به جای میگذارد و باید با مدیریت شایسته از تلاطم در بازار مصرف مردم جلوگیری کرد.
در تولید شیر نیز زحمات فعالان بخش دامپروری از دید مردم پنهان است که باید در سیاست کلان به آن پرداخته شود.
ظرفیت تولید در بخشهای مختلف کشاورزی به راحتی به دست نیامده و هم از نظر سرمایهگذاری و هم از نظر بهرهوری باید حمایت جدی صورت گیرد.
وی به کیفیت و وضعیت محصولات کشاورزی در ایران اشاره کرد و ادامه داد: درحالی که شاید در تکنولوژی برای تولید محصولات کشاورزی نقص وجود داشته باشد اما در کیفیت قابل مقایسه با محصولات کشاورزی جهان هستیم.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی به دخالت در تصمیمگیریها اشاره کرد و افزود: قیمتگذاری دستوری برای محصولات کشاورزی، خلاف است زیرا موجب میشود تا تولید رونق نگیرد بنابراین باید این دخالت به حداقل برسد.
یارانهای که به بخش تولید محصولات کشاورزی و دامی اختصاص مییابد در واقع با هدف حمایت از مصرفکننده نهایی پرداخت میشود و این نکته مهم باید مورد توجه فعالان این بخش و از جمله مردم قرار داشته باشد.
کشورهایی که اقتصاد آزاد دارند محدودیتی برای آنان در صادرات و واردات لحاظ نمیشود یا اگر هم محدودیت دارند، ناچیز است اما این شرایط در کشور ما فراهم نیست و در بخش صادرات با چالشهای بسیاری مواجه هستیم.
حسننژاد به مقوله قیمت و میزان تولید گوشت قرمز به عنوان زخم کهنه یاد کرد و افزود: در تولید گوشت قرمز، مشکلاتی وجود دارد که این مشکلات هم در میزان تولید است و هم مصرف کننده با موانعی در خرید مواجه است.