آب و غذا

کاهش ۴۰ درصدی صادرات شیرینی و شکلات بعد از حذف ارز ترجیحی

کاهش ۴۰ درصدی صادرات شیرینی و شکلات بعد از حذف ارز ترجیحی

رئیس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات با اشاره به کمبود سرمایه در گردش این صنعت بعد از حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی گفت: میزان صادرات این صنعت در مقایسه با سال های قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.

جمشید مغازه ای در حاشیه نمایشگاه شیرینی و شکلات اظهار داشت: 16 کشور خارجی نظیر کشور های بلژیک، آلمان، هلند روسیه در نمایشگاه امسال حاضر شده اند و شاهد افزایش تعداد شرکت کنندگان در مقایسه با سال قبل هستیم و حتی به خاطر محدودیت فضای نمایشگاهی از پذیرش برخی تقاضا‌ها معذور شدیم.

وی  در پاسخ به سوالی درباره  وضعیت تولید و صادرات شیرینی و شکلات افزود: در بخش تولید با مشکلاتی برای تامین  مواد اولیه مانند روغن، آرد و شکر مواجه هستیم و برای تامین به موقع آنها مجبور به خرید از بازار آزاد هستیم که این امر در قیمت تمام شده و بر حجم صادرات تاثیر گذاشته است.

واسطه گری در کالاهای اساسی دارای قیمت مصوب 

درحالی که نرخ مصوب شکر 25 هزار و 500 تومان برای صنایع است اما مجبور به خرید این محصول با قیمت 32 هزار تومان از بازار آزاد هستیم.

پس از اجرای قانون انتزاع و انتقال وظایف بازرگانی به وزارت جهاد کشاورزی شرایط تامین مواد اولیه سخت تر هم شده است.

صادرات شیرینی و شکلات 40 درصد کاهش یافت

صادرات شیرینی و شکلات در سال 98 نزدیک به یک میلیارد دلار بود اما در سال گذشته شاهد کاهش 30 تا 40 درصدی در مقایسه به آن دوره بوده ایم.

سالانه 3 میلیون تن گندم  و 500 هزار تن شکر در این صنعت استفاده می شود که یک چهارم شکر مصرفی کشور است  اما با مشکل تامین این محصول با قیمت مصوب هستیم.

بعد از برداشته شدن ارز ترجیحی کالاهای اساسی که مواد اولیه تولید در صنعت ما هستند با  تورم و کمبود سرمایه در‌گردش مواجه هستیم که برای رفع این مشکل  تسهیلات بانکی می تواند راهگشا باشد.

ظرفیت اسمی صنایع شیرینی و شکلات کشور 2.4 میلیون تن است که یک میلیون تن ظرفیت خالی وجود دارد و میزان تقاضا کاهش یافته و در نتیجه تولید کنندگان بر اساس سفارشی که دریافت می کنند اقدام به تولید می‌کنند.

در صنعت شیرینی، بیسکوئیت و شکلات، سالانه 100 هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند./تسنیم

نظرات