آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

ارزآوری 47 میلیون دلاری صادرات کشمش برای کشور در 5 ماهه نخست سال

ارزآوری 47 میلیون دلاری صادرات کشمش برای کشور در 5 ماهه نخست سال

طبق آمار گمرک، در پنج ماهه نخست امسال (1402 ) صادرات کشمش برای ایران حدود 47 میلیون دلار ارز آوری داشته است.

در پنج ماهه نخست امسال صادرات کشمش 26 هزار تن به ارزش 47 میلیون دلار بوده است و در طی 10 سال اخیر  بیش از دو میلیار دلار برای کشور ازر آوری داشته است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که عمدۀ تولیدات کشمش در ایالات متحده آمریکا، یونان، ترکیه و استرالیا است. همچنین سه کشور ترکیه، آمریکا و ایران، به‌ترتیب بیشترین تولید کشمش در سال 2022 را داشته‌اند.

ظرفیت صادرات کشمش در ایجاد برندینگ

از مهم‌ترین ویژگی‌های صادرات کشمش، ایجاد برندینگ برای ایران در جهان است به این صورت که وقتی کشمش ایران با بسته‌بندی مناسب و بهداشتی، در سوپرمارکت‎‌های کشورهای دیگر دیده شود، احتمالا چشم خریداران و مخاطبان محصولات مختلف به نام ایران آشنا می‌شود. این یعنی ایجاد درخواست بیشتر برای محصولات ایرانی در بازار ایران، یا حداقل در بازار کشورهای همسایه ایجاد بازار بین‌المللی برای محصولات ایران است.

همچنین ایجاد درآمد ارزی، اشتغال‌زایی برای تعداد زیادی نیروی کار و تجارت دو طرفه با کشور مقصد از دیگر امتیازات صادرات کشمش به سایر نقاط جهان است.

از باغ‌های شیراز تا تاکستان‌های قزوین

ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انگور در جهان است و طبق آمار گمرک، ایران، کشمش را به بیش از 90 نقطه جهان صادر می‌کند.

بدیهی است کاشمر، تاکستان و ملایر با کیفیت‌ترین انگور و به واسطه آن با کیفیت‌ترین کشمش را تولید می‌کنند.

ملایر در صدر صادرات کشمش کشور

تنوع کشمش در ایران بسیار زیاد است و از انواع کشمش‌های صادراتی ایران می‌توان به کشمش تاکستان، کشمش ملایر، کشمش بوانات، کشمش طلایی، سلطانی، تیزابی، پلویی اشاره کرد.

کشمش ملایر؛ بیشترین صادرات کشمش کشورمان، این نوع است (که در بازار جهانی هم رتبه اول را دارد). ملایر در ایران، به شهر جهانی انگور معروف است و علاوه‌بر کشمش معروفش، انواع دیگری را هم تولید می‌‎کند که بیشتر آن‌ها صادراتی هستند. روسیه، آمریکای لاتین و شمالی، امارات، عراق، قطر و کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله واردکنندگان کشمش ملایر هستند.

بعد از ملایر شهر تاکستان قزوین در رتبه دوم تولید کشمش است، شهر شال قزوین مقام سوم، زنجان رتبه چهارم، کاشمر مقام پنجم، شهر قوچان رتبه ششم، ملکان رتبه هفتم، شهر بناب رتبه هشتم، شهر شیروان مشهد رتبه نهم، شهر درگز از توابع مشهد رتبه دهم و شهر مراغه در رتیه یازدهم تولید کشمش کشور است.

کشمش و سلامت بدن

کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه B و دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند. کشمش حاوی مقدار مناسبی از فیبر، آنتی‌اکسیدان و انرژی است.

فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون و رشد غیرمعمول سلول‌ها جلوگیری می‌کند و موجب کنترل قند خون در بدن می‌شود و همچنین برای درمان مشکلات معده و یبوست مفید است مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور و بدن را تقویت می‌کند.

بیوفلاوونوئید‌های موجود در کشمش با سم‌زدایی و پاکسازی خون و بدن به سلامت کبد و درمان بیماری‌های کبد کمک می‌کنند.

متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون می‌دارد.

همچنین فیبر زیاد موجود در کشمش به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند. در کنار آن پتاسیم را می‌توان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن می‌شود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد. مصرف کشمش به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلامت استخوان‌ها مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. همچنین کشمش حاوی سلنیوم است که باعث شفاف و براق شدن و تغذیه‌ی پوست می‌شود.

روش تولید کشمش

چهار روش عمده برای تولید کشمش وجود دارد که شامل، روش‌های طبیعی، آب زدایی (پسابش)، خشک کن سینی دار پیوسته و خشک کردن روی درخت می‌شود.

رایج‌ترین شیوه، روش طبیعی است مراحل اصلی در تولید کشمش طبیعی شامل برداشت، فرآوری و بسته بندی است. هرچند که بخش کمی از کشمش‌ها به شیوه‌ی مکانیکی و از طریق آب زدایی انگور به دست می‌آیند، اما اکثرشان به شیوه‌ی طبیعی و با آفتاب خشک می‌شوند.

انگوری که اولین‌ بار کشمش از آن درست شده، حدود دو هزار سال قبل از میلاد در مصر و ایران کشت می‌شده‌ است. در ابتدای پیدایش کشمش، در روم و یونان از کشمش به‌عنوان جایزه برای برندگان مسابقات ورزشی و همچنین برای تزئین محل‌های عبادت استفاده می‌کردند.

کشمش در واقع همان انگور خشک شده‌ است که برای تهیه آن از انگورهایی استفاده می‌شود که گوشت سفید و پوست سبز رنگی دارند. پس از خشک شدن رنگ آن تغییر می‌کند و تیره‌تر و در نهایت به خوراکی شیرین با دانه‌های کوچک تبدیل می‌شود./ایانا

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست