آب و غذا

معرفی نخستین کود زیستی ایرانی برای افزایش عملکرد، کیفیت و ماندگاری گوجه‌فرنگی

معرفی نخستین کود زیستی ایرانی برای افزایش عملکرد، کیفیت و ماندگاری گوجه‌فرنگی

با تجاری‌سازی نخستین کود زیستی اکتینومیستی ویژه گوجه فرنگی که به همت عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تولید شده، زمینه ارتقای عملکرد، کیفیت و ماندگاری گوجه فرنگی و کاهش ضایعات این محصول در کشور فراهم شد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، کود زیستی فیدبک که با توجه به نیاز کشاورزان و صادرکنندگان کشور تولید شده، نخستین کود زیستی اکتینومیستی ویژه گوجه فرنگی است که مجوزهای لازم را از موسسه تحقیقات خاک و آب نیز کسب کرده است.

این کود زیستی که حاصل اجرای پروژه های تحقیقاتی و ترویجی از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۳ است مورد استقبال کشاورزان و گلخانه‌داران گوجه فرنگی قرار گرفته است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که هدایت این تحقیقات را عهده‌دار بوده، اظهار داشت: تحقیقات و ارزیابی‌های این طرح از ابتدا بر پایه دانش بومی و با بهره‌گیری از دقیق‌ترین ابزارهای شناسایی مولکولی انجام شده و کود تولیدی که نخستین کود زیستی اکتینومیستی تولید شده مخصوص گوجه فرنگی در کشور است بارها در سطح پایلوت ارزیابی شده است.

این کود زیستی که حاصل اجرای پروژه های تحقیقاتی و ترویجی از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۳ است مورد استقبال کشاورزان و گلخانه‌داران گوجه فرنگی قرار گرفته است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که هدایت این تحقیقات را عهده‌دار بوده، اظهار داشت: تحقیقات و ارزیابی‌های این طرح از ابتدا بر پایه دانش بومی و با بهره‌گیری از دقیق‌ترین ابزارهای شناسایی مولکولی انجام شده و کود تولیدی که نخستین کود زیستی اکتینومیستی تولید شده مخصوص گوجه فرنگی در کشور است بارها در سطح پایلوت ارزیابی شده است.

اکرم صادقی افزود: پس از بررسی و حصول اطمینان از کیفیت گوجه فرنگی تولیدی با این کود از لحاظ محتوای باقیمانده نیترات، مواد مغذی، عطر و طعم، بازارپسندی و ماندگاری محصول در سردخانه، یافته‌ها و نتایج در قالب برنامه روز مزرعه به گلخانه‌داران پیشرو و کارشناسان ترویج جهاد کشاورزی استان البرز ارائه شده است.

شکوری، مدیرعامل یک شرکت که طی قراردادی با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی مجوز استفاده از دانش فنی تولید این کود زیستی را کسب کرده است، گفت: بر پایه تحقیقات انجام شده، نتایج استفاده از این کود زیستی، بسیار رضایتبخش و فراتر از انتظار بوده و شاهد بهبودی قابل توجه در شاخص‌های رشد، سلامت بوته و کیفیت محصول بودیم که این امر مورد استقبال و تحسین کارشناسان و بهره‌برداران محلی قرار گرفته است.

بنا به این گزارش، فیدبک اولین کود زیستی اکتینومیستی تولید شده بر پایه تخمیر بستر جامد در ایران است.

پس از بررسی و حصول اطمینان از کیفیت گوجه فرنگی تولیدی با این کود از لحاظ محتوای باقیمانده نیترات، مواد مغذی، عطر و طعم، بازارپسندی و ماندگاری محصول در سردخانه، یافته‌ها و نتایج در قالب برنامه روز مزرعه به گلخانه‌داران پیشرو و کارشناسان ترویج جهاد کشاورزی استان البرز ارائه شده است.

شکوری، مدیرعامل یک شرکت که طی قراردادی با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی مجوز استفاده از دانش فنی تولید این کود زیستی را کسب کرده است، گفت: بر پایه تحقیقات انجام شده، نتایج استفاده از این کود زیستی، بسیار رضایتبخش و فراتر از انتظار بوده و شاهد بهبودی قابل توجه در شاخص‌های رشد، سلامت بوته و کیفیت محصول بودیم که این امر مورد استقبال و تحسین کارشناسان و بهره‌برداران محلی قرار گرفته است.

بنا به این گزارش، فیدبک اولین کود زیستی اکتینومیستی تولید شده بر پایه تخمیر بستر جامد در ایران است.

نظرات