آب و غذا

چالکود؛ روشی برای تغذیه درختان

چالکود؛ روشی برای تغذیه درختان

پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال‌وبختیاری، گفت: تأمین عناصر غذایی درخت یکی از اصول باغبانی بوده که برای تأمین این عناصر غذایی سیستم کوددهی به طریقه اجرای چالکود از روش‌های تأمین‌کننده کودهای آلی و شیمیایی به صورت جایگزینی موضعی است به گزارش   ب نقل از ایسنا ، محمود محمدی اظهار کرد: اراضی باغی استان غالباً در اراضی شیبدار، سنگلاخی با بافت سبک و شنی و آهکی هستند که مجموعه این عوامل و سوء مدیریت باعث بروز ناهنجاری‌های متعددی در باغات و کمبود عناصر غذایی و کاهش عملکرد محصول می‌شود. ادامه مطلب ...

بیابان ها با فناوری های نوین به محیط قابل کشت تبدیل می شود

بیابان ها با فناوری های نوین به محیط قابل کشت تبدیل می شود

سرپرست دبیری ستاد اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، با بیان اینکه در دو سال اخیر ۲۰ درصد کاهش وابستگی فناورانه کشور در حوزه کشاورزی را شاهد بوده ایم، از برنامه ریزی به منظور استفاده از دانش فنی و فناوری های نوین کشاورزی برای تبدیل اراضی بایر از جمله بیابان ها و شوره زارها به محیط قابل کشت محصولات کشاورزی خبر داد به گزارش  به نقل از ایرنا ، ارژنگ جوادی امروز دوشنبه ۳ شهریورماه در نشست «دستاوردهای یک‌ساله و برنامه‌های پیش‌روی ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی» با بیان اینکه، هم اکنون کار انتقال دانش فنی تولید کشاورزی در عرصه‌های بایر را آغاز کرده‌ایم، تصریح کرد: پایلوت این فناوری که در چین با موفقیت اجرا شده است، در دانشگاه تهران به نتایج مثبت رسیده و اکنون در حال بررسی برای ایجاد یک ایستگاه آزمایشی در قم هستیم که زمینه را برای امنیت غذایی پایدار فراهم می‌کند. ادامه مطلب ...

۶ رقم بذر هیبرید فناورانه به زودی وارد سبد غذایی می‌شود

۶ رقم بذر هیبرید فناورانه به زودی وارد سبد غذایی می‌شود

دبیر ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی گفت: اکنون ۶ رقم بذر هیبرید فناورانه در حال طی مراحل ثبت هستند که شامل ارقام در حوزه سبزی، صیفی و غلات است و به زودی وارد سبد غذایی می شود وبگاه  به نقل از مهر ، ارژنگ جوادی در نشست خبری که امروز در معاونت علمی برگزار شد، به پیچیدگی‌های حوزه کشاورزی و وابستگی کشور به محصولات فناورانه اشاره کرد و گفت: حوزه کشاورزی یک حوزه بسیار پیچیده است. ادامه مطلب ...

معرفی نخستین کود زیستی ایرانی برای افزایش عملکرد، کیفیت و ماندگاری گوجه‌فرنگی

معرفی نخستین کود زیستی ایرانی برای افزایش عملکرد، کیفیت و ماندگاری گوجه‌فرنگی

با تجاری‌سازی نخستین کود زیستی اکتینومیستی ویژه گوجه فرنگی که به همت عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تولید شده، زمینه ارتقای عملکرد، کیفیت و ماندگاری گوجه فرنگی و کاهش ضایعات این محصول در کشور فراهم شد به گزارش  به نقل از ایرنا ، کود زیستی فیدبک که با توجه به نیاز کشاورزان و صادرکنندگان کشور تولید شده، نخستین کود زیستی اکتینومیستی ویژه گوجه فرنگی است که مجوزهای لازم را از موسسه تحقیقات خاک و آب نیز کسب کرده است. ادامه مطلب ...