آب و غذا

کاشت محصولات بومی در سیستان و بلوچستان باید توسعه پیدا کند

کاشت محصولات بومی در سیستان و بلوچستان باید توسعه پیدا کند

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به شرایط اقلیمی منحصر به فرد این استان باید کاشت محصولات بومی توسعه یابد و از تمام ظرفیت‌های موجود در این زمینه استفاده شود محمد کرمی در جمع نمازگزاران مسجد قبا اهل سنت اسپکه اظهار کرد: این منطقه ظرفیت‌های زیادی در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی دارد، بنابراین بخش تأمین آب اهمیت فراوانی دارد. ادامه مطلب ...

تخم مرغ امسال کمترین نوسان قیمتی را تجربه کرد

تخم مرغ امسال کمترین نوسان قیمتی را تجربه کرد

مدیرعامل اتحادیه تخم مرغ میهن گفت: امسال با سیاست گذاری‌های انجام شده کمترین نوسان در بازار رقم خورد به طوری که هم مصرف کننده و هم تولیدکننده رضایت داشته ضمن اینکه بازار صادراتی هم رشد داشت به گزارش   به نقل از مهر ، محمد مرادی، مدیرعامل اتحادیه تخم مرغ میهن با بیان اینکه این اتحادیه نخستین تشکل ملی بخش کشاورزی است که وظایف غیر حاکمیتی به آن واگذار شده است. ادامه مطلب ...

ششمین جشنواره زعفران در بهاباد برگزار می‌شود

ششمین جشنواره زعفران در بهاباد برگزار می‌شود

فرماندار بهاباد گفت: ششمین جشنواره استانی زعفران(طلای سرخ ) بهاباد در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در بخش آسفیچ برگزار می‌شود به گزارش   به نقل از مهر ، علیرضا تیموری درخصوص برگزاری ششمین جشنواره زعفران در بهاباد درگفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: این جشنواره با محوریت گردشگری کشاورزی، معرفی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و بخش آسفیچ، جشنواره غذاهای محلی و نمایشگاه محصولات بومی و محلی در بخش آسفیچ برگزارمی‌شود. ادامه مطلب ...

بیابان ها با فناوری های نوین به محیط قابل کشت تبدیل می شود

بیابان ها با فناوری های نوین به محیط قابل کشت تبدیل می شود

سرپرست دبیری ستاد اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، با بیان اینکه در دو سال اخیر ۲۰ درصد کاهش وابستگی فناورانه کشور در حوزه کشاورزی را شاهد بوده ایم، از برنامه ریزی به منظور استفاده از دانش فنی و فناوری های نوین کشاورزی برای تبدیل اراضی بایر از جمله بیابان ها و شوره زارها به محیط قابل کشت محصولات کشاورزی خبر داد به گزارش  به نقل از ایرنا ، ارژنگ جوادی امروز دوشنبه ۳ شهریورماه در نشست «دستاوردهای یک‌ساله و برنامه‌های پیش‌روی ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی» با بیان اینکه، هم اکنون کار انتقال دانش فنی تولید کشاورزی در عرصه‌های بایر را آغاز کرده‌ایم، تصریح کرد: پایلوت این فناوری که در چین با موفقیت اجرا شده است، در دانشگاه تهران به نتایج مثبت رسیده و اکنون در حال بررسی برای ایجاد یک ایستگاه آزمایشی در قم هستیم که زمینه را برای امنیت غذایی پایدار فراهم می‌کند. ادامه مطلب ...

۶ رقم بذر هیبرید فناورانه به زودی وارد سبد غذایی می‌شود

۶ رقم بذر هیبرید فناورانه به زودی وارد سبد غذایی می‌شود

دبیر ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی گفت: اکنون ۶ رقم بذر هیبرید فناورانه در حال طی مراحل ثبت هستند که شامل ارقام در حوزه سبزی، صیفی و غلات است و به زودی وارد سبد غذایی می شود وبگاه  به نقل از مهر ، ارژنگ جوادی در نشست خبری که امروز در معاونت علمی برگزار شد، به پیچیدگی‌های حوزه کشاورزی و وابستگی کشور به محصولات فناورانه اشاره کرد و گفت: حوزه کشاورزی یک حوزه بسیار پیچیده است. ادامه مطلب ...

کاهش نیاز به نگهدارنده‌های شیمیایی در مواد غذایی با فناوری هسته‌ای

کاهش نیاز به نگهدارنده‌های شیمیایی در مواد غذایی با فناوری هسته‌ای

فناوری‌های نوین هسته‌ای بدون باقی‌ماندن هیچ اثر شیمیایی می‌توانند میکروارگانیسم‌ها، حشرات پس‌ازبرداشت و قارچ‌های بیماری‌زا را به‌دقت از بین ببرند به گزارش  به نقل از تسنیم ، فناوری هسته‌ای در کشاورزی، تنها به‌معنای استفاده از رآکتورها یا سوخت‌های اتمی نیست؛ بلکه در ابعاد کاربردی، به‌کارگیری پرتوهای یونی‌ساز برای بهبود تولید، نگهداری و بهداشت محصولات گیاهی را در بر می‌گیرد، میان این کاربردها، یکی از پرکاربردترین‌ها، استفاده از پرتو برای کنترل بیولوژیکی آفات و میکروارگانیسم‌های فاسدکننده بدون نیاز به مواد شیمیایی است. ادامه مطلب ...