آب و غذا

جمعیت آفت مگس میوه باغ‌های مازندران به سمت خاموشی

جمعیت آفت مگس میوه باغ‌های مازندران به سمت خاموشی

تکنیک عقیم سازی مگس های نر با استفاده از اشعه ایکس روشی جدید برای مقابله با این آفت اصلی باغ های مازندران عملیاتی شد، طرحی که در مرحله آزمایشی ۹۲ درصد نتیجه مثبت در باغ های استان داشته است به گزارش   به نقل از ایرنا ، طبق اعلام رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران رهاسازی مگس های نر عقیم شده در ۱۴۰ هکتار از باغ های مازندران به اجرا گذاشته شد که نتیجه آن کاهش خسارت این آفت در این باغ ها بوده است. ادامه مطلب ...

افتتاح مجتمع پرتودهی محصولات کشاورزی شرق کشور

افتتاح مجتمع پرتودهی محصولات کشاورزی شرق کشور

مرحله نخست مجتمع پرتودهی محصولات کشاورزی شرق کشور در حالی به بهره برداری رسید که این طرح ماندگار، یادگار رئیس جمهور شهید برای ارتقای امنیت غذایی کشور و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی خواهد بود به گزارش   به نقل از ایرنا ، فاز نخست مجتمع پرتودهی محصولات کشاورزی شرق کشور صبح روز پنجشنبه در چارچوب طرح ماندگار «یادگار ابراهیم» با حضور رئیس‌ سازمان انرژی اتمی ایران، سرپرست ریاست جمهوری، اعضای هیات دولت، جمعی از مقامات کشوری و نیز خانواده شهید آیت‌الله رئیسی از طریق ویدئو کنفرانس به بهره‌برداری رسید. ادامه مطلب ...

تدوین بیش از ۲۰ استانداردملی مرتبط با پرتودهی هسته‌ای بخش کشاورزی

تدوین بیش از ۲۰ استانداردملی مرتبط با پرتودهی هسته‌ای بخش کشاورزی

مدیرکل دفتر محیط زیست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی بیش از ۲۰ استاندارد ملی مرتبط با پرتودهی هسته‌ای تدوین شده است، گفت: این استانداردها در حال حاضر الزام‌آور نیستند به گزارش   به نقل از مهر ، ابوالفضل رئوفی، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سومین سامانه پرتودهی هسته‌ای محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم با هدف افزایش ایمنی غذایی، کاهش ضایعات و حفظ محیط زیست در خراسان رضوی آغاز به کار کرده است، گفت: پس از سامانه‌های پرتودهی هسته‌ای استان‌های اصفهان و قزوین، سومین سامانه پرتودهی هسته‌ای محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم در مشهد راه‌اندازی شد و در این زمینه سه مرکز نیز در استان‌های چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی و تهران مشغول فعالیت هستند. ادامه مطلب ...

ایجاد ۱۲۰ هزار تن صنایع تبدیلی و غذایی در همدان هدف گذاری شد

ایجاد ۱۲۰ هزار تن صنایع تبدیلی و غذایی در همدان هدف گذاری شد

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی همدان گفت: ایجاد ۱۲۰ هزار تن ظرفیت جدید بر اساس نقشه راه کشاورزی استان جزو اهم فعالیت‌های امسال در بخش صنایع تبدیلی است به گزارش   به نقل از ایرنا ، حسن محمدی  افزود: در حال حاضر ۲۵۰ واحد صنایع غذایی با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد و با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۵۰ هزار میلیارد ریال در استان در حال احداث است. ادامه مطلب ...

تجهیز ۱۲ سامانه پرتودهی محصولات کشاورزی در کشور

تجهیز ۱۲ سامانه پرتودهی محصولات کشاورزی در کشور

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ۱۲ قطب برای ایجاد سامانه‌های پرتودهی کشاورزی در کشور تعیین کرده‌ایم که با تجهیز آن‌ها، شاهد اتفاقات خوبی در این بخش خواهیم بود به گزارش   به نقل از ایرنا ، محمد اسلامی در حاشیه افتتاح اولین مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی در اهواز بیان کرد: همان‌طور که قول داده بودیم، استان خوزستان باید در ۱۲ بخش به سامانه‌های پرتودهی تجهیز شود و امروز فعالیت اولین سامانه پرتودهی در محصولات کشاورزی آغاز شد. ادامه مطلب ...

هشدار درباره شیوع زنگ زرد گندم در ۲ استان‌ کشور

هشدار درباره شیوع زنگ زرد گندم در ۲ استان‌ کشور

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در سه ایستگاه در استان‌های لرستان و فارس احتمال خسارت زنگ زرد گندم اعلام شده است بقیه استان ها نیز در حالت آماده باش قرار دارند به گزارش   به نقل از تسنیم ، مریم جلیلی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، امروز در نشست خبری در پاسخ به سوالات خبرنگاران اظهار داشت که در صورتی که کنترل آفات و بیماری‌های حوزه نباتات انجام نشود، بر اساس اعلام سازمان فائو، سی تا چهل درصد محصولات کشاورزان از بین می‌رود که این تلفات بسته به نوع محصول متفاوت است. ادامه مطلب ...

افتتاح فاز اول نخستین واحد پرتودهی محصولات کشاورزی غرب کشور در همدان

افتتاح فاز اول نخستین واحد پرتودهی محصولات کشاورزی غرب کشور در همدان

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان از افتتاح فاز اول نخستین واحد پرتو دهی محصولات کشاورزی غرب کشور در سال‌جاری در این استان خبر داد به گزارش  به نقل از ایسنا ، حسن محمدی اظهار کرد: پیش از این در رابطه با حفظ و نگهداری محصولات پودری از جمله پودر سیر و ادویه‌جات و نیز بحث نگهداری سیب‌زمینی در رابطه با جوانه‌زنی و نیز عقیم‌سازی محصولات صادراتی برای جلوگیری از اینکه در خارج از کشور نتوانند محصول ما رو کشت کنند، مشکلات بسیاری وجود داشت. ادامه مطلب ...

کاهش نیاز به نگهدارنده‌های شیمیایی در مواد غذایی با فناوری هسته‌ای

کاهش نیاز به نگهدارنده‌های شیمیایی در مواد غذایی با فناوری هسته‌ای

فناوری‌های نوین هسته‌ای بدون باقی‌ماندن هیچ اثر شیمیایی می‌توانند میکروارگانیسم‌ها، حشرات پس‌ازبرداشت و قارچ‌های بیماری‌زا را به‌دقت از بین ببرند به گزارش  به نقل از تسنیم ، فناوری هسته‌ای در کشاورزی، تنها به‌معنای استفاده از رآکتورها یا سوخت‌های اتمی نیست؛ بلکه در ابعاد کاربردی، به‌کارگیری پرتوهای یونی‌ساز برای بهبود تولید، نگهداری و بهداشت محصولات گیاهی را در بر می‌گیرد، میان این کاربردها، یکی از پرکاربردترین‌ها، استفاده از پرتو برای کنترل بیولوژیکی آفات و میکروارگانیسم‌های فاسدکننده بدون نیاز به مواد شیمیایی است. ادامه مطلب ...