آب و غذا

طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

آب و غذا

رئیس گروه توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شده و به استان‌ها ابلاغ می‌شود گفت : این طرح از سال آینده به صورت آزمایشی در استانهای گلستان و قم به اجرا در می‌آید.

علی مختاری در جشنواره طبخ آبزیان استان گلستان در گرگان با اشاره به این که گلستان مجموعه تولید شیلات ایران به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: در این استان برای موفقیت در اجرای آزمایشی آبزی مصرفی، نیازمند هم افزایی دستگاه‌های اجرایی و استانداری با اداره کل شیلات است.

به گفته وی میانگین مصرف آبزیان در جهان ۲۴ کیلوگرم بوده که این رقم در کشور ۱۳.۸ کیلو گرم و در استان گلستان ۱۰.۸ کیلوگرم است.

وی با تاکید بر سرمایه گذاری در ترویج فرهنگ مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوارها به عنوان غذای سالم، گفت: توسعه مراکز زنده فروشی در کنار مراکز پرورش آبزی پروری، برگزاری نمایشگاه هلی فصلی تخصصی آبزیان از ۱۸ تا ۲۸ اسفندماه سال جاری در تمامی استان‌های کشور در راستای ارزان سازی مصرف آبزیان است.

وی ایجاد زنجیره ارزش، تولید و توزیع محصولات خمیری آبزیان از دیگر طرح‌های ارزان سازی مصرف آبزیان در میان خانوارها برشمرد و گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی طبخ آبزیان استان سال ۸۰ تاکنون و طمع دار کردن آبزیان با مواد ایرانی از جمله زعفران در افزایش گرایش مصرف خانوارها به آبزیان است.

در حاشیه این جشنواره، طبخ بزرگترین ساندویج ماهی و میگو دنیا برش زده و میان شرکت کنندگان توزیع شد.

اجرای ذکر خنجر توسط گروه هنرمندان ترکمن اهل سنت منطقه، گروه سرود آوای رضوان و گروه نجوای کتول از دیگر حاشیه‌های مراسم اختتامیه جشنواره بزرگ طبخ آبزیان در استان گلستان بود.

همچنین از میان ۱۶۰ شرکت کننده، هیات داوران ۱۰ نفر را به عنوان نفرات برتر معرفی و با اهدا جوایزی تقدیر شدند./ایرنا

نظرات