آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

افزایش قیمت نان فانتزی در اصفهان

افزایش قیمت نان فانتزی در اصفهان

باوجود اعلام مسئولان استان اصفهان مبنی بر افزایش نیافتن قیمت‌های انواع نان فانتزی در این استان، مشاهدات میدانی حاکی از گران شدن این نان در شهر اصفهان در روزهای اخیر است در حالی که مسئولان سازمان جهاد کشاورزی و استانداری اصفهان در روزهای گذشته اعلام کردند تاکنون برای افزایش نرخ انواع نان در این استان در سال ۱۴۰۱ تصمیم گیری نشده است و با هرگونه افزایش قیمت بدون هماهنگی دستگاه‌های نظارتی و دولتی برخورد می‌شود، بررسی‌های میدانی از تولیدی‌های نان‌های فانتزی در سطح شهر اصفهان حاکی از افزایش سه برابری نرخ انواع این نان‌ها بر اساس اعلام اتحادیه است. ادامه مطلب ...

ایران هفتمین تولید کننده عسل در جهان

ایران هفتمین تولید کننده عسل در جهان

رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: ایران با تولید سالانه ۸۱ هزار تن عسل رتبه هفتم جهان را در تولید این محصول داراست رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه، ایران به واسطه اقلیم مناسب از دیرباز خاستگاه پرورش زنبور عسل بوده است، گفت : در حال حاضر صنعت زنبورداری کشور با ۲۰۶ تعاونی و ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی و تولید سالانه ۸۱ هزار تن عسل رتبه هفتم جهان را در تولید این محصول دارد. ادامه مطلب ...

طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

رئیس گروه توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شده و به استان‌ها ابلاغ می‌شود گفت : این طرح از سال آینده به صورت آزمایشی در استانهای گلستان و قم به اجرا در می‌آید علی مختاری در جشنواره طبخ آبزیان استان گلستان در گرگان با اشاره به این که گلستان مجموعه تولید شیلات ایران به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: در این استان برای موفقیت در اجرای آزمایشی آبزی مصرفی، نیازمند هم افزایی دستگاه‌های اجرایی و استانداری با اداره کل شیلات است. ادامه مطلب ...

گرانی نان به آرد مربوط نیست

گرانی نان به آرد مربوط نیست

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران درباره گران‌شدن قیمت نان تأکید کرد: آرد در این ‌بین نقش اندکی داشته و عموماً به هزینه‌ های جاری نانوایی باز می گردد به نقل از اتاق اصناف تهران، فاطمه نظری، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با اعلام اینکه نرخ برخی استان‌ها در قالب نوع یک، دو و سه نان اعلام شده است، افزود: نوع سه آزاد پز هستند و نوع یک و دو نیز یارانه‌ای بوده و نرخ آنها داده شده است. ادامه مطلب ...

خراسان رضوی مهیای استفاده از استاندار آرد کامل در تولید نان می‌شود

خراسان رضوی مهیای استفاده از استاندار آرد کامل در تولید نان می‌شود

اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی و دیگر دستگاه‌های نظارتی و اجرائی استان مهیای اجرای استانداردهای آرد کامل در تولید و پخت نان در تمامی نانوایی‌های استان می‌شود وحیدرضا فریدونی، مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی در جلسه کارگروه بهبود و کیفیت و سلامت نان و دسترسی به آردکامل با اشاره به اینکه موجودی گندم استان در حال حاضر از کیفیت خوبی به لحاظ پروتئین موجود درگندم برخوردار است، اظهار کرد: اجرای این طرح و بهره گیری از استاندارد تعریف شده برای آرد کامل و بهره گیری از آن در پخت نان علاوه بر اثر گذاری مستقیم در افزایش سلامت خانوار و همچنین کاهش میزان مصرف گندم منفعت مالی را هم برای نانوا با افزایش تعداد نان تولیدی به همراه خواهد داشت. ادامه مطلب ...

رشد ۲۱ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی

رشد ۲۱ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: بیش از ۳۵ میلیون تن کالای کشاورزی، دامی، شیلاتی و غذایی به ارزش ۲ میلیارد و ۴۲۸ میلیون دلار در نیمه نخست امسال صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد ۲ درصدی در وزن و ۲۱ درصدی در ارزش همراه بوده است. ادامه مطلب ...

واردات ۱۵۷ میلیارد دلار کالای اساسی در ۱۲ سال

واردات ۱۵۷ میلیارد دلار کالای اساسی در ۱۲ سال

  از سال ۱۳۹۱ تا پایان آبان ماه امسال، میزان واردات انواع کالاهای اساسی (۲۵ گروه کالایی) ۵۸ میلیون تن به ارزش ۱۵۷ میلیارد دلار بوده است آمار گمرک نشان می‌دهد که میزان واردات کالاهای اساسی در روندی نزولی، از ۱۴ میلیارد و ۲۷۳ میلیون دلار در سال ۱۳۹۱ به ۹ میلیارد و ۳۵۲ میلیون دلار در سال ۱۳۹۴ رسیده که کمترین میزان واردات کالاهای اساسی طی دوازده سال اخیر بوده است. ادامه مطلب ...

چگونه از سلامت نان مطمئن شویم

چگونه از سلامت نان مطمئن شویم

ترکیبات بهبود دهنده که در صنایع پخت استفاده می‌شوند، گسترده‌اند و به طور کلی شامل مواد اکسیدکننده و احیاکننده، آنزیم‌ها، امولسیون‌کننده‌ها و ترکیبات اسیدی‌کننده هستند عضو هیات علمی گروه تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره اطمینان از سلامت نان توضیحاتی داد و گفت: عوامل زیادی در ویژگی‌های گندم سالم برای تولید آرد، تاثیر دارند. ادامه مطلب ...

۴۲ درصد صادرات ایران به اوراسیا، محصولات غذایی و کشاورزی است

۴۲ درصد صادرات ایران به اوراسیا، محصولات غذایی و کشاورزی است

مدیرکل پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی گفت: ۲۳ درصد وزن و ۴۲ درصد ارزش صادراتی ایران به ۵ کشور عضو اتحادیه اوراسیا را محصولات شیلاتی، کشاورزی و غذایی تشکیل می‌دهد به گزارش   به نقل از مهر ، سید روح الله لطیفی، مدیرکل پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی در خصوص صادرات به اوراسیا اظهار داشت: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه، ۳ میلیون و ۳۷۰ هزار و ۴۰۱ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۳۳۷ میلیون و ۶۱۰ هزار و ۴۷ دلار به ۵ کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا صادر شده که نسبت به مدت مشابه با رشد ۱۹ درصدی در وزن و ۱۱ درصدی در ارزش همراه بوده است. ادامه مطلب ...

تولید شکر در آستانه رکورد

تولید شکر در آستانه رکورد

اروین یالوم، ‌‌‌ روان‌شناس معروفی که به مفاهیم وجودی (اگزیستانسیال) در عرصه روان‌‌‌درمانی می‌پردازد، ‌‌‌ در بخش توضیح سائق مرگ، گزاره‌‌‌ای دارد تحت این عنوان که مردمان گذشته به دلیل درگیری با کشاورزی که رویش زندگی را با خود به همراه داشت، ‌‌‌ کمتر از مردمان معاصر اضطراب مرگ را متحمل می‌‌‌شدند درک این مفهوم با گشت‌وگذاری در مزارع کشاورزی شاید آسان‌تر از زمانی باشد که در میان آسمان‌خراش‌‌‌های تهران قدم برمی‌‌‌داریم. ادامه مطلب ...