آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

فناوری نوظهور زیست‌سازگار راهکار قابل اطمینان برای ارتقای سلامت محصولات غذایی

فناوری نوظهور زیست‌سازگار راهکار قابل اطمینان برای ارتقای سلامت محصولات غذایی

بر اساس آمارها ۸۰ درصد از مواد غذایی از بخش کشاورزی تامین می‌شود و استفاده از فنانوری نوظهور نانو در صورتی که زیست‌سازگار باشد، می‌تواند به‌عنوان یک راه حل قابل اطمینان برای ذخیره‌سازی و حتی بسته‌بندی مواد غذایی باشد یکی از مهمترین بخش‌های صنعت تمام کشورها که با امنیت غذایی در ارتباط است، صنایع غذایی است. ادامه مطلب ...

دانش‌بنیان‌ها بذر پادشاه گیاهان دارویی را بومی‌سازی کردند

دانش‌بنیان‌ها بذر پادشاه گیاهان دارویی را بومی‌سازی کردند

یک شرکت دانش بنیان کشورمان موفق به بومی‌سازی بذر گیاه کاربردی «آشواگاندا» یا «جینسینگ هندی» ملقب به پادشاه گیاهان دارویی شد این گیاه اکنون برای صادرات به کشورهای روسیه و عراق هدف‌گذاری شده است. ادامه مطلب ...

سالانه ۵۵ هزار تن گوشت بوقلمون در کشور تولید می‌شود

سالانه ۵۵ هزار تن گوشت بوقلمون در کشور تولید می‌شود

رئیس اداره تولید طیور بومی و سایر ماکیان وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه حدود ۵۰ تا ۵۵ هزار تن گوشت بوقلمون در کشور تولید می‌شود و امروز سرانه تولید به تناسب تلاش های انجام شده برای توسعه آن رشدی حدود ۲برابر یافته است رقیه پدمرنگ در حاشیه همایش مصرف گوشت بوقلمون در مرکز آموزش تحقیقات کشاورزی در رشت در جمع خبرنگاران درباره مصرف سرانه گوشت بوقلمون اظهار کرد: طی سالیان گذشته تولید سرانه گوشت بوقلمون در کشور ۳۰۰ گرم بود اما اکنون به ۶۰۰ تا ۶۵۰ گرم رسیده‌است. ادامه مطلب ...

حدود ۶۰ درصد بازار تقاضا از داخل تامین می‌شود

حدود ۶۰ درصد بازار تقاضا از داخل تامین می‌شود

۳۲ قلم به عنوان کالای اساسی ثبت شده است که در این راستا می‌توان به گندم، برنج، انواع گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ، شکر، لبنیات، روغن، حبوبات و… اشاره کرد تولید، نیاز و واردات محصولات در یک نگاه گندم: نیاز واقعی کشور به این محصول استراتژیک ۱۲ میلیون تن است که عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم کاران گفت: میزان تولید بر اساس شرایط جوی و پراکندگی بارندگی سال به سال و استان به استان متفاوت می‌شود. ادامه مطلب ...

تولید سالانه 97 هزار و 600 تن زرشک در خراسان جنوبی

تولید سالانه 97 هزار و 600 تن زرشک در خراسان جنوبی

  رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی از تولید سالانه 97 هزار و 600 تن زرشک در این استان خبر داد مهدی جعفری بیان کرد: سطح زیر کشت زرشک در استان خراسان جنوبی 24 هزار و 10 هکتار است و سالانه 97 هزار و 600 تن زرشک تر در استان تولید می‌شود. ادامه مطلب ...

غذا به جای دارو، روش جدید مبارزه با بیماری‌های مزمن

غذا به جای دارو، روش جدید مبارزه با بیماری‌های مزمن

طی ماه‌های اخیر شاهد اجرایی شدن دستوری خاص و منصر به فرد در ایالت کالیفرنیای آمریکا بوده‌ایم کالیفرنیا با براندازی مفهوم "نسخه دارویی " رویکرد جدیدی را برای مبارزه با شرایط مزمن آزمایش کرده است. ادامه مطلب ...

110 میلیون دلار صادرات پسته در پنج ماهه نخست امسال

110 میلیون دلار صادرات پسته در پنج ماهه نخست امسال

بر اساس آمار گمرک، در پنج ماهه نخست امسال (1402)، 16 هزار تن به ارزش حدود 110 میلیون دلار صادرات پسته به نقاط مختلف جهان بوده است طبق آمار از مجموع ۴۰۰ هزار تن تولید پسته ایران، ۵۰ درصد آن مصرف داخلی دارد و مابقی آن به کشورهای مختلف صادر می‌شود. ادامه مطلب ...

منطقه ارسباران مهد تولید انواع گیاهان دارویی در آذربایجان است

منطقه ارسباران مهد تولید انواع گیاهان دارویی در آذربایجان است

  مدیر جهادکشاورزی شهرستان اهر گفت: منطقه ارسباران مهد تولید انواع گیاهان دارویی در آذربایجان است علی نجفی در خصوص مزرعه تولید گوجه‌بری در اهر، گفت: این مزرعه تولید کننده محصول گوجه بری یا گوجوبری است که جزو گیاهان دارویی محسوب می‌شود. ادامه مطلب ...

مصرف چه میزان شکلات موجب پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی می‌شود؟

مصرف چه میزان شکلات موجب پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی می‌شود؟

  نتایج تحقیقات کنونی نشان داد که مصرف هفته‌ای یک بار شکلات خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد بررسی ۵۰ سال تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف شکلات بیش از یک بار در هفته احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. ادامه مطلب ...

چطور خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهیم؟

چطور خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهیم؟

بر اساس پژوهشی که به تازگی در دانشگاه هاروارد انجام شده، دانشمندان اعلام کردند که هر وعده غذای روزانه حاوی گوشت قرمز فرآوری شده، ۴۶ درصد و هر وعده غذای روزانه حاوی گوشت قرمز فرآوری نشده، ۲۴ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد به گفته محققان، جایگزینی یک وعده آجیل و حبوبات با ۳۰ درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و جایگزینی یک وعده لبنیات به جای گوشت قرمز با ۲۲ درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت همراه است. ادامه مطلب ...

زیاده روی در مصرف نمک احتمال دیابت را افزایش می دهد

زیاده روی در مصرف نمک احتمال دیابت را افزایش می دهد

محققان تاکید می کنند اگر در معرض خطر دیابت نوع ۲ هستید مصرف نمک را محدود کنید در حالی که دیابت، نیاز به اجتناب از مصرف قند را به ذهن متبادر می‌کند، یک مطالعه جدید آن را با مصرف مکرر نمک مرتبط می‌کند. ادامه مطلب ...

«شلغم» پنی‌سیلین دارد؟

«شلغم» پنی‌سیلین دارد؟

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شلغم نوعی سبزی ریشه‌ای است که به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود، درباره علت تاثیر شلغم در سرماخوردگی‌ها توضیح داد دکتر غزاله اسلامیان درباره کپک روی نان و یا سایر مواد غذایی مواردی را مطرح کرد و گفت: کپک‌ها قارچ‌های میکروسکوپی هستند که بعد از تشکیل کلونی روی مواد غذایی و تولید اسپورهای رنگی قابل دیدن می‌شوند، هیچ پژوهشی تا به امروز دقیقا مشخص نکرده که چند گونه کپک وجود دارد ولی تعداد آنها بیش از ۳۰۰ هزار گونه تخمین زده می‌شود. ادامه مطلب ...