آب و غذا

۳.۱ میلیارد نفر جمعیت جهان توانایی تامین غذایی سالم را ندارند

۳.۱ میلیارد نفر جمعیت جهان توانایی تامین غذایی سالم را ندارند

دبیرکل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با بیان اینکه گرسنگی در دنیا رو به افزایش است، گفت: امروزه ۳۱ میلیارد نفر از مردم دنیا هنوز از عهده تامین یک رژیم غذایی سالم برنمی‌آیند. ادامه مطلب ...

هیچ محصول صادره شده کشاورزی در ۸ ماه اخیر برگشت نخورده است

هیچ محصول صادره شده کشاورزی در ۸ ماه اخیر برگشت نخورده است

رییس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه برگشت برخی محصولات کشاورزی صادر شده مربوط به دولت قبل بوده است، گفت: طی ۸ ماه اخیر هیچ محصولی برگشت نخورده است که بیانگر نظم در تولید محصولات کشاورزی و فرایندمحور بودن و مدیریت بهینه آفتکش‌ها است «شاهپور علائی مقدم» روز یکشنبه در مراسم بزرگداشت روز جهانی غذا اظهار کرد: بر اساس گزارش فائو ۴۰ درصد امنیت غذایی دنیا وابسته به عملکرد سازمان حفظ نباتات کشورها برای مبارزه با عوامل خسارت‌زا است که اگر این مهم مورد توجه قرار نگیرد غذای ۳. ادامه مطلب ...

نکاتی برای مدیریت مصرف آب در تهیه غذای خانواده

نکاتی برای مدیریت مصرف آب در تهیه غذای خانواده

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: آنچه می‌خوریم و نحوه تولید غذا بر آب تاثیر می‌گذارد و باید با انتخاب غذاهای محلی و فصلی و تازه، هدر دادن کمتر غذاها و حتی با کاهش ضایعات مواد غذایی و یافتن راه‌های ایمن برای استفاده مجدد از مواد غذایی باقیمانده و همچنین جلوگیری از آلودگی آب، در وضعیت نگهداری منابع آب تفاوت ایجاد کرد مهنوش صاحبدل با اشاره به روز جهانی غذا اظهار کرد: ۱۶ اکتبر (۲۴ مهرماه) از سوی سازمان خواربار و کشاورزی جهانی (FAO) به عنوان روز جهانی غذا نام‌گذاری شده است و امسال شعار "آب زندگی است، آب غذا است، هیچ کسی را محروم نکنید" برای این روز انتخاب شده است. ادامه مطلب ...

پس از دو قرن، ذخایر ژنتیکی کشور سامان یافت

پس از دو قرن، ذخایر ژنتیکی کشور سامان یافت

معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن ابراز خرسندی از تصویب قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع ژنتیکی کشور گفت: پس از دو قرن، ذخایر ژنتیکی کشور سامان یافته است به گزارش   به نقل از مهر ، سیدمجتبی خیام‌نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در هفتصد و پنجاه و سومین جلسه شورای تحقیقات کشاورزی، ضمن ابراز خرسندی از تصویب قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع ژنتیکی کشور گفت: بعد از دو قرن، ذخایر ژنتیکی ما سامان یافته و پس از یک دوره طولانی که خروج منابع ژنتیکی از ایران اتفاقی ساده و پرتکرار شده بود؛ در حال حاضر سازوکار ورود و خروج منابع ژنتیکی در کشور نظام‌مند شده است. ادامه مطلب ...

دستورالعمل تولید محصول سالم در اختیار بهره‌برداران قرار می‌گیرد

دستورالعمل تولید محصول سالم در اختیار بهره‌برداران قرار می‌گیرد

رئیس موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور گفت: با توجه به دانش فنی موجود این موسسه، دستورالعمل‌های تولید محصول سالم برای تولیداتی همچون انار، خرما، مرکبات، نخود و سیر در قالب یک بسته در اختیار بهره‌برداران و کشاورزان قرار می‌گیرد به گزارش   به نقل از ایرنا ، شهرام نعیمی ضمن تبریک روز جهانی غذا مصادف با ۱۶ اکتبر برابر با ۲۴ مهر در خصوص نقش این موسسه در تامین امنیت غذایی کشور افزود: مهمترین هدف موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، حفظ و ارتقای سلامت محصولات کشاورزی در امنیت غذایی جامعه است. ادامه مطلب ...

نقش پر رنگ سازمان‌ها در ارتقای کیفیت و سلامت محصولات غذایی

نقش پر رنگ سازمان‌ها در ارتقای کیفیت و سلامت محصولات غذایی

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با اشاره به نقش کلیدی این سازمان در تامین امنیت غذایی کشور، گفت: شناسایی چالش‌های خاص مرتبط با تغییرات اقلیمی و نیازهای روزافزون غذایی و به‌کارگیری نوآوری است به گزارش   به نقل از ایرنا ، «سیدمجتبی خیام‌نکویی» در یکصد و چهل و نهمین جلسه شورای معاونین سازمان تات با اشاره به نقش این سازمان به عنوان یکی از نهادهای کلیدی در حوزه تحقیق و توسعه کشاورزی افزود: سازمان تات با بهره‌گیری از توان علمی و پژوهشی خود در جهت ارتقای کشاورزی پایدار و تامین امنیت غذایی کشور، نقش بی‌بدیلی ایفا می‌کند. ادامه مطلب ...

زنان روستایی ستون اصلی تولیدات کشاورزی هستند

زنان روستایی ستون اصلی تولیدات کشاورزی هستند

نماینده فائو در ایران گفت: دسترسی همگانی به غذای مغذی و ایمن، تعهدی برای سلامت هر ملت بوده و زنان روستایی ستون اصلی تولیدات کشاورزی و تحقق این امر به شمار می‌روند به گزارش   به نقل از مهر ، سه شنبه ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۳ نخستین همایش بین‌المللی و هشتمین آئین ملی گرامی‌داشت روز جهانی زنان روستایی و عشایری در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) برگزار شد. ادامه مطلب ...

تأثیر منفی مصرف فست فود در کودکان

تأثیر منفی مصرف فست فود در کودکان

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: غذاهای پرچرب، سنگین و دارای مواد افزودنی اسباب اختلال خواب در کودکان می‌شود و مدت‌زمانی که کودک به خواب عمیق می‌رود زیاد می‌شود به گزارش   به نقل از مهر ، مریم جوادی اظهار کرد: در سبک زندگی سالم غذا یکی از ارکان اصلی شیوه زندگی سالم و نیاز انسان است، در واقع این نیاز در تمام زمان‌ها و مکان‌ها ملزوم بوده و باید انسان از این نیاز بهره‌مند شود به همین منظور سازمان ملل غذا را به‌عنوان یک حق رسمی برای همه مردم دنیا شناخته و نهایتاً در سال ۱۹۷۹ تاریخ ۱۵ اکتبر را روز غذا نامیدند. ادامه مطلب ...