آب و غذا

گسترش همکاری دانشگاه تهران و دانشگاه فدریکو ایتالیا در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی

گسترش همکاری دانشگاه تهران و دانشگاه فدریکو ایتالیا در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی

همکاری علمی بین دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و دانشگاه فدریکو ایتالیا گسترش پیدا می‌کند  به نقل از دانشگاه تهران، تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و دپارتمان کشاورزی دانشگاه فدریکو ایتالیا، به امضای سیدمحمدعلی ابراهیم‌زاده موسوی و پروفسور دانیلو ارکولینی به عنوان عالی‌ترین مقام‌های طرفین تفاهم‌نامه رسید. ادامه مطلب ...

نشست نخبگان بخش کشاورزی برگزار شد

نشست نخبگان بخش کشاورزی برگزار شد

همزمان با ششمین روز دهه فجر، جمعی از نخبگان بخش کشاورزی با سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی و ناصر باقری‌مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیدار و گفت و گو کردند در نشست صمیمی وزیر جهاد کشاورزی با نخبگان علمی و تخصصی بخش کشاورزی حوزه‌های مختلف بخش کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت و نخبگان نظرات خود را در خصوص الگوی کشت، کشت قراردادی، بهره‌وری، مکانیزاسیون، شرکت‌های دانش‌بنیان و … بیان کردند. ادامه مطلب ...

۵۰ درصد مرغ تولیدی کشور از نژادهای بومی تامین می‌شود

۵۰ درصد مرغ تولیدی کشور از نژادهای بومی تامین می‌شود

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه اکنون ۷۵ درصد جوجه اجداد خارجی، بومی و ایرانی کشور توسط این سازمان تولید می‌شود، گفت: طبق آمارهای موجود بیش از ۵۰ درصد مرغ تولیدی کشور از نژادهای بومی تامین می‌شود ناصر فخاری در نشست خبری خود افزود: طبق آمارهای موجود بیش از ۵۰ درصد مرغ تولیدی کشور از نژادهای بومی تامین می‌شود. ادامه مطلب ...

ضرورت کاشت یک میلیارد درخت با مدیریت دقیق

ضرورت کاشت یک میلیارد درخت با مدیریت دقیق

عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: کاشت یک میلیارد درخت ظرف چهار سال در کشور شدنی است و برای آن نیازمند به یک طرح پایدار، مدت‌دار و مدیریت دقیق هستیم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، وحید اعتماد، عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: با توجه به تخریب منابع طبیعی و جنگل‌های کشور طی سالیان گذشته، باید ده‌ها میلیارد اصله درخت در رویشگاه‌های مختلف و متناسب با شرایط اقلیمی و بیولوژیکی مناطق مختلف کاشته شود. ادامه مطلب ...

ارتقای کمی و کیفی تولید قارچ خوراکی با کاهش آسیب‌های باکتریایی

ارتقای کمی و کیفی تولید قارچ خوراکی با کاهش آسیب‌های باکتریایی

پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به شناسایی باکتری‌های مضر برای قارچ خوراکی شدند که کنترل آن موجب ارتقای کمی و کیفی صنعت تولید قارچ خوراکی خواهد شد به نقل از دانشگاه تهران، پژوهش‌های تازه محققان دانشگاه تهران در آزمایشگاه باکتری‌شناسی گروه گیاه‌پزشکی دانشکده کشاورزی این دانشگاه، بر شناخت و بررسی باکتری‌های مضر برای قارچ خوراکی متمرکز شده است. ادامه مطلب ...

ربات برداشت خرما در دانشگاه تهران طراحی و ساخته شد

ربات برداشت خرما در دانشگاه تهران طراحی و ساخته شد

  محققان دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت رباتی شدند که ضمن مکانیزه کردن عملیات برداشت خرما، به کیفیت و سرعت برداشت خرما نیز کمک می‌کند طراحی و ساخت ربات برداشت خرما در چارچوب پایان‌نامه کارشناسی ارشد پروین محمدی، دانشجوی رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه تهران به راهنمایی دکتر جعفر مساح، استاد گروه فنی کشاورزی دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه تهران، دکتر کیوان آصف‌پور وکیلیان از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دکتر مهدی شریعتمداری عضو هیأت علمی دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه تهران و دکتر الیاس رزاقی انجام شده است. ادامه مطلب ...

تغییر اقلیم، عامل اصلی ۷۵ درصد از بلایای طبیعی در عرصه جهانی

تغییر اقلیم، عامل اصلی ۷۵ درصد از بلایای طبیعی در عرصه جهانی

استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی و پایش ورودی آب و وضعیت تالاب‌ها در دستور کار قرار دارد زیرا تغییر اقلیم، عامل اصلی ۷۵ درصد از بلایای طبیعی در عرصه جهانی است در نشست فناوری‌های نو و مسئله گرد و غبار مطرح شد که ۷۵ درصد حوادث طبیعی در سطح جهان ریشه‌های آب و هوایی و اقلیمی دارند. ادامه مطلب ...

آغاز همکاری‌های دوجانبه بین ایران و مالی

آغاز همکاری‌های دوجانبه بین ایران و مالی

  با برگزاری دوره آموزشی واکسنهای دامی توسط سازمان دامپزشکی برای هیات مالیایی، همکاری‌های دوجانبه بین ایران و مالی آغاز شد مراسم اختتامیه دوره ۵۰ روزه آموزشی تولید واکسن برای هیات  متخصص مالیایی در سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد. ادامه مطلب ...

هوشمندسازی مکانیزاسیون در راستای افزایش بهره‌وری محقق شود

هوشمندسازی مکانیزاسیون در راستای افزایش بهره‌وری محقق شود

عضو هیات علمی دانشکده‎های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: وضعیت رشد کمی مکانیزاسیون در سال‌های اخیر مطلوب و قابل قبول بوده است اما کافی نیست برای افزایش شاخص‌های بهره‌وری نیاز به هوشمندسازی مکانیزاسیون وجود دارد. ادامه مطلب ...

اهمیت امنیت غذایی معادل امنیت ملی است

اهمیت امنیت غذایی معادل امنیت ملی است

  در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری مطرح شد: امنیت غذایی در اکثر کشورهای جهان معادل امنیت ملی است و امنیت غذایی به منزله تأمین غذای سالم، کافی و مقوی برای همه افراد است در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری گفته شد که تنش آب یکی از مهم‌ترین مسائل امروز در دنیا است، فعالیت کشاورزی مهم‌ترین نوع فعالیت در بحث آمایش سرزمین است، امروزه در جهان ازیک‌طرف با افزایش مصرف و از طرفی با کمبود منابع مواجه هستیم، امنیت غذایی در اکثر کشورهای جهان معادل امنیت ملی است، امنیت غذایی یعنی تأمین غذای سالم، کافی و مقوی برای همة افراد. ادامه مطلب ...

نیاز بخش کشاورزی ایران به ۶۵ میلیارد متر مکعب آب

نیاز بخش کشاورزی ایران به ۶۵ میلیارد متر مکعب آب

نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، این بخش در برنامه هفتم توسعه برای تولید محصولات باغی و زراعی به تامین ۶۵ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد به گزارش   به نقل از ایرنا، «علیرضا عباسی» در نشست هم اندیشی و بررسی راهکارها در زمینه چالش‌های لوایح برنامه هفتم توسعه کشور که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد،افزود: یکی از چالش های بخش کشاورزی، محدودیت آب، خاک و نیروی انسانی در بخش کشاورزی است ضمن اینکه نیروی انسانی بخش کشاورزی در حال پیر شدن و خارج شدن از بخش است. ادامه مطلب ...

علت بارش کم در زمستان امسال مشخص شد

علت بارش کم در زمستان امسال مشخص شد

استاد آب و هواشناسی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه اقلیم ایران سال به سال خشک‌تر می‌شود، افزود: برای جبران کمبود ریزش‌های جوی لازم است نسبت به تامین آب از دریا و مدیریت صحیح منابع آب توجه ویژه صورت گیرد به گزارش   به نقل از تسنیم ، استاد آب و هواشناسی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه اقلیم ایران سال به سال خشک‌تر می‌شود، افزود: برای جبران کمبود ریزش‌های جوی لازم است نسبت به تامین آب از دریا و مدیریت صحیح منابع آب توجه ویژه صورت گیرد. ادامه مطلب ...