آب و غذا

ایران هفتمین تولید کننده عسل در جهان

ایران هفتمین تولید کننده عسل در جهان

رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: ایران با تولید سالانه ۸۱ هزار تن عسل رتبه هفتم جهان را در تولید این محصول داراست رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه، ایران به واسطه اقلیم مناسب از دیرباز خاستگاه پرورش زنبور عسل بوده است، گفت : در حال حاضر صنعت زنبورداری کشور با ۲۰۶ تعاونی و ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی و تولید سالانه ۸۱ هزار تن عسل رتبه هفتم جهان را در تولید این محصول دارد. ادامه مطلب ...

دانش‌بنیان‌ها بذر پادشاه گیاهان دارویی را بومی‌سازی کردند

دانش‌بنیان‌ها بذر پادشاه گیاهان دارویی را بومی‌سازی کردند

یک شرکت دانش بنیان کشورمان موفق به بومی‌سازی بذر گیاه کاربردی «آشواگاندا» یا «جینسینگ هندی» ملقب به پادشاه گیاهان دارویی شد این گیاه اکنون برای صادرات به کشورهای روسیه و عراق هدف‌گذاری شده است. ادامه مطلب ...

تولید سالانه 97 هزار و 600 تن زرشک در خراسان جنوبی

تولید سالانه 97 هزار و 600 تن زرشک در خراسان جنوبی

  رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی از تولید سالانه 97 هزار و 600 تن زرشک در این استان خبر داد مهدی جعفری بیان کرد: سطح زیر کشت زرشک در استان خراسان جنوبی 24 هزار و 10 هکتار است و سالانه 97 هزار و 600 تن زرشک تر در استان تولید می‌شود. ادامه مطلب ...

ارزآوری 47 میلیون دلاری صادرات کشمش برای کشور در 5 ماهه نخست سال

ارزآوری 47 میلیون دلاری صادرات کشمش برای کشور در 5 ماهه نخست سال

طبق آمار گمرک، در پنج ماهه نخست امسال (1402 ) صادرات کشمش برای ایران حدود 47 میلیون دلار ارز آوری داشته است در پنج ماهه نخست امسال صادرات کشمش 26 هزار تن به ارزش 47 میلیون دلار بوده است و در طی 10 سال اخیر  بیش از دو میلیار دلار برای کشور ازر آوری داشته است. ادامه مطلب ...

چطور خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهیم؟

چطور خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهیم؟

بر اساس پژوهشی که به تازگی در دانشگاه هاروارد انجام شده، دانشمندان اعلام کردند که هر وعده غذای روزانه حاوی گوشت قرمز فرآوری شده، ۴۶ درصد و هر وعده غذای روزانه حاوی گوشت قرمز فرآوری نشده، ۲۴ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد به گفته محققان، جایگزینی یک وعده آجیل و حبوبات با ۳۰ درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و جایگزینی یک وعده لبنیات به جای گوشت قرمز با ۲۲ درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت همراه است. ادامه مطلب ...

«شلغم» پنی‌سیلین دارد؟

«شلغم» پنی‌سیلین دارد؟

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شلغم نوعی سبزی ریشه‌ای است که به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود، درباره علت تاثیر شلغم در سرماخوردگی‌ها توضیح داد دکتر غزاله اسلامیان درباره کپک روی نان و یا سایر مواد غذایی مواردی را مطرح کرد و گفت: کپک‌ها قارچ‌های میکروسکوپی هستند که بعد از تشکیل کلونی روی مواد غذایی و تولید اسپورهای رنگی قابل دیدن می‌شوند، هیچ پژوهشی تا به امروز دقیقا مشخص نکرده که چند گونه کپک وجود دارد ولی تعداد آنها بیش از ۳۰۰ هزار گونه تخمین زده می‌شود. ادامه مطلب ...

روزانه ۵۰۰ تُن کیوی از مازندران به هند صادر می‌شود

روزانه ۵۰۰ تُن کیوی از مازندران به هند صادر می‌شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران گفت: روزانه ۵۰۰ تُن کیوی با برنامه ریزی منسجم تجاری دولت سیزدهم از مازندران به کشور هند صادر می شود حسن خیریانپور در حاشیه جشنواره هفته مازندران با محوریت توانمندی های تنکابن، کیوی را از جمله محصولات شاخص غرب مازندران برشمرد و افزود: سالانه بالغ ۲۲۰ هزار تن کیوی در این استان تولید می شود که علاوه بر فرآوری و تامین نیاز داخلی، بخش عمده آن صادر می شود. ادامه مطلب ...

انرژی هسته‌ای از حلقه‌های زنجیره تامین کالاهای کشاورزی است

انرژی هسته‌ای از حلقه‌های زنجیره تامین کالاهای کشاورزی است

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: یکی از مهمترین حلقه‌های زنجیره تامین کالاهای ارزشمند حوزه کشاورزی، بخش انرژی هسته‌ای است و باید محصولات ما با افتخار به خارج کشور صادر شود سید پژمان شیرمردی در جمع اعضای هیات مدیره شرکت سهامی زراعی نیمبلوک شهرستان قاینات افزود: اگر بهترین محصول مانند زعفران را داشته باشیم ولی میکروب یا سم داشته باشد علیرغم ارزشمند بودن زحمات کشاورزان اما نمی‌توانیم به آن افتخار کنیم لذا در حوزه بازار باید محصول ارگانیک و بار میکروبی کم داشته باشیم. ادامه مطلب ...

مصرف نمک رنگی سلامت مردم را تهدید می کند

مصرف نمک رنگی سلامت مردم را تهدید می کند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن هشدار در خصوص مصرف نمک‌ های رنگی و سنگ نمک، گفت: در مورد مصرف نمک رنگی یا سنگ نمک، فریب تبلیغات سودجویانه را نخورید به گزارش   به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، با بیان اینکه نمک‌های رنگی (صورتی، آبی، بنفش و سنگ نمک) سلامتی شما را به خطر می‌اندازند، افزود: نمک از معدن‌های سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشین‌ها و سپس انفجار و خرد کردن سنگ‌های نمک به دست می‌آید. ادامه مطلب ...

تنقلات شور مانع جذب کلسیم می‌شود

تنقلات شور مانع جذب کلسیم می‌شود

یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف زیاد نمک از مهمترین عوامل افزایش فشارخون و احتباس مایعات در بدن است بسیاری از زنان که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در انگشتان هستند با کاهش مصرف نمک، این ورم در بدنشان بسیار کاهش می یابد. ادامه مطلب ...

تولید میوه کمیاب گوجه بری برای اولین بار در خراسان جنوبی

تولید میوه کمیاب گوجه بری برای اولین بار در خراسان جنوبی

میوه کمیاب گوجه بری برای اولین بار در شهرستان سربیشه خراسان جنوبی کاشت و برداشت شد به گزارش   به نقل از برنا ، مدیرجهاد کشاورزی شهرستان سربیشه گفت: یک کارآفرین در سال ۱۳۹۶ تعداد ۱۱۰ نهال گوجه بری را در سطح ۵۰۰ مترمکعب باغ در بخش مود شهرستان سربیشه کاشت کرد. ادامه مطلب ...

خواص خوردن سیر خام در شب

خواص خوردن سیر خام در شب

سیر یکی از مفیدترین منابع غذایی طبیعی است که به شکل‌های متفاوت و در زمان‌های مختلف کاربرد دارد و در هر موقعیت خاص، می‌تواند مزایای ویژه‌ای برای فرد به همراه اشته باشد یکی از موارد مورد بحث در این خصوص، خواص خوردن سیر خام در شب است و اینکه اصلا خوردن سیر در شب چه فایده ای دارد. ادامه مطلب ...