آب و غذا

افت سفره‌های زیرزمینی در اردبیل؛ بحرانی که باید جدی گرفت

افت سفره‌های زیرزمینی در اردبیل؛ بحرانی که باید جدی گرفت

در سال‌های اخیر سفره‌های آب زیرزمینی در دشت اردبیل بدلیل استفاده بی‌رویه از چاه‌های آب ، بارش کم و استفاده از چاه‌های غیرمجاز پایین آمده است کاهش ذخایر آب سفره‌های زیرزمینی و سدها زنگ خطر را در استان اردبیل هم به صدا درآورده است. ادامه مطلب ...

سطح فرسایش بادی اراضی کشور ۱۰ میلیون هکتار افزایش یافت

سطح فرسایش بادی اراضی کشور ۱۰ میلیون هکتار افزایش یافت

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت : بر اساس بررسی علمی شرایط اکوسیستم مناطق بیابانی کشور روبه بهبودی نیست و سطح مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی طی ۱۰ سال گذشته ۱۰ میلیون هکتار افزایش یافته است وحید جعفریان در کارگاه آموزشی امور مراتع سراسر کشور که در مرکز آموزش جوانشیر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مستقر در کرج برگزار شد، افزود: در این مدت سطح فرسایش بادی از ۲۰ میلیون هکتار به ۳۰ میلیون هکتار رسیده است که سالانه برابر با یک میلیون هکتار است . ادامه مطلب ...

سفره هفت سین، بدون ماهی قرمز رنگی ندارد

سفره هفت سین، بدون ماهی قرمز رنگی ندارد

عید نوروز نزدیک است و مگر می شود سفره هفت سین ایرانیان را بدون ماهی قرمز با تُنگ بلور تصور کرد؛ اما خرید و نگهداری این ماهی الزاماتی بهداشتی دارد که باید رعایت کرد ماهی قرمز با تنگ بلوری جز لاینفک سفره های هفت سین عید نوروز در هر خانه ای است؛ با اینکه ماهی قرمز از هفت سین سفره های عید نوروز نیست اما جایگاهش در این رسم قدیمی اگر بیشتر از هفت سین مانای ایرانی نباشد، قطعا کمتر نیست. ادامه مطلب ...

مطالعه ۲۶ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی انجام شد

مطالعه ۲۶ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی انجام شد

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: مطالعه ۲۶ طرح تحقیقاتی سال گذشته در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان انجام شد «غلامرضا گودرزی» افزود: این تحقیقات در زمینه علوم زراعی و باغی، گیاه‌پزشکی، علوم دامی، فنی و مهندسی، منابع طبیعی و آبخیزداری در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی انجام شد. ادامه مطلب ...

ایتالیا از خشکسالی طولانی رنج می برد

ایتالیا از خشکسالی طولانی رنج می برد

خشکسالی طولانی مدت در ایتالیا آب بزرگترین دریاچه این کشور را به پایین ترین سطح در هفتاد سال اخیر رسانده و به خطری برای صنعت کشاورزی تبدیل شده است روزنامه "هندلزبلات" آلمان در گزارشی نوشت: بزرگترین دریاچه ایتالیا "لیک گاردا" از خشکسالی طولانی رنج می برد و همراه با آن کشاورزی این کشور هم تحت تاثیر قرار گرفته است. ادامه مطلب ...

رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه به زودی آغاز می‌شود

رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه به زودی آغاز می‌شود

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه به زودی آغاز می‌شود و لازم است دستگاه‌های متولی امر از جمله محیط زیست، سازمان آب منطقه‌ای و منابع طبیعی قرق مسیرهای رسیدن آب به دریاچه را به دقت انجام داده و پایش کنند محمدصادق معتمدیان در کارگروه استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با تاکید برافزایش مراقبت‌ها و پایش‌ها در این زمینه افزود: از هر اقدام عملیاتی و مرتبط با احیای دریاچه ارومیه حمایت و استقبال می‌شود. ادامه مطلب ...

زیاده روی در مصرف نمک احتمال دیابت را افزایش می دهد

زیاده روی در مصرف نمک احتمال دیابت را افزایش می دهد

محققان تاکید می کنند اگر در معرض خطر دیابت نوع ۲ هستید مصرف نمک را محدود کنید در حالی که دیابت، نیاز به اجتناب از مصرف قند را به ذهن متبادر می‌کند، یک مطالعه جدید آن را با مصرف مکرر نمک مرتبط می‌کند. ادامه مطلب ...

چگونه از سلامت نان مطمئن شویم

چگونه از سلامت نان مطمئن شویم

ترکیبات بهبود دهنده که در صنایع پخت استفاده می‌شوند، گسترده‌اند و به طور کلی شامل مواد اکسیدکننده و احیاکننده، آنزیم‌ها، امولسیون‌کننده‌ها و ترکیبات اسیدی‌کننده هستند عضو هیات علمی گروه تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره اطمینان از سلامت نان توضیحاتی داد و گفت: عوامل زیادی در ویژگی‌های گندم سالم برای تولید آرد، تاثیر دارند. ادامه مطلب ...

چرا کباب تابه‌ای می‌چسبد؟

چرا کباب تابه‌ای می‌چسبد؟

به گزارش   به نقل از آخرین خبر ، یکی از مشکلات عمده‌ای که هنگام پخت کباب تابه‌ای رخ می‌دهد چسبیدن آن به کف ماهیتابه است این اتفاق در نهایت منجر به سوختن قسمت چسبیده به ظرف همراه با مزه سوختگی گرفتن بقیه کباب‌ها و خش‌دار شدن ماهیتابه هنگام کندن تکه چسبیده به ظرف می‌شود. ادامه مطلب ...

مصرف نمک رنگی سلامت مردم را تهدید می کند

مصرف نمک رنگی سلامت مردم را تهدید می کند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن هشدار در خصوص مصرف نمک‌ های رنگی و سنگ نمک، گفت: در مورد مصرف نمک رنگی یا سنگ نمک، فریب تبلیغات سودجویانه را نخورید به گزارش   به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، با بیان اینکه نمک‌های رنگی (صورتی، آبی، بنفش و سنگ نمک) سلامتی شما را به خطر می‌اندازند، افزود: نمک از معدن‌های سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشین‌ها و سپس انفجار و خرد کردن سنگ‌های نمک به دست می‌آید. ادامه مطلب ...

تنقلات شور مانع جذب کلسیم می‌شود

تنقلات شور مانع جذب کلسیم می‌شود

یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف زیاد نمک از مهمترین عوامل افزایش فشارخون و احتباس مایعات در بدن است بسیاری از زنان که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در انگشتان هستند با کاهش مصرف نمک، این ورم در بدنشان بسیار کاهش می یابد. ادامه مطلب ...