آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

بکارگیری تکنولوژی هسته‌ای لازمه توسعه در حوزه کشاورزی است

بکارگیری تکنولوژی هسته‌ای لازمه توسعه در حوزه کشاورزی است

فرماندار شهرستان رشت بکارگیری تکنولوژی هسته‌ای در تحقیقات کشاورزی و صنعت را لازمه توسعه در این حوزه‌ها دانست و گفت: می‌توان با استفاده از این تکنولوژی ضمن عقیم کردن حشرات، مبارزه‌ای بی ضرر و به دور از مضرات آفت‌ کش‌های شیمیایی و سموم دفع حشرات را برای حفاظت از محصولات به اجرا درآورد حمیدرضا امام‌پناهی امروز در جلسه بررسی راهکارهای تسریع در عملیات اجرایی مرکز هسته‌ای پرتودهی کشاورزی شهرستان که با حضور دکتر احمدی معاون سازمان انرژی اتمی، اسحاقی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیران کل صمت و جهاد کشاورزی و جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی در مرکز مطالعات کاربردی بذر و نهاده استان برگزار شد، بکارگیری تکنولوژی هسته‌ای در تحقیقات کشاورزی و صنعت را لازمه توسعه در این حوزه‌ها عنوان و اظهار کرد: با افزایش جهانی جمعیت و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای جوانسازی و فرار از چاه سالمندی در کشور، استفاده از تکنولوژی و تحقیقات جدید برای تامین خوراک جامعه آینده، امری ضروری بوده و تکنولوژی هسته‌ای یکی از مهمترین شاخه‌های تحقیقاتی در این زمینه می‌باشد. ادامه مطلب ...

۶ محصول فرآوری شده از زرشک به سرمایه‌گذار نیاز دارد

۶ محصول فرآوری شده از زرشک به سرمایه‌گذار نیاز دارد

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی اعلام کرد: مرکز تحقیقات جهاد دانشگاهی، دانش فنی ۶ محصول فرآوری شده مانند قرص جوشان و آب نبات فراسودمند زرشک را تولید کرده که برای ورود به بازار و تولید نیازمند سرمایه‌گذاری است "محسن پویان" گفت: تا کارخانه‌ای احداث نشود، فرآوری و ارزش افزوده هم ایجاد نخواهد شد. ادامه مطلب ...

خام‌فروشی مشکل اساسی زرشک و زعفران است

خام‌فروشی مشکل اساسی زرشک و زعفران است

عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه بیرجند گفت: خام‌فروشی مشکل اساسی و عمده محصولات مزیت‌دار مانند زرشک و زعفران است و به دلیل نبود و کمبود امکانات و تجهیزات، صنعت فرآوری این محصولات را در خراسان جنوبی نداریم محمدحسین امینی‌فرد در رویداد استارتاپی که همزمان با پنجمین روز جشنواره ملی زرشک با موضوعات توسعه بازار، نکات تغذیه‌ای، فناوری و بهداشت زرشک در دانشگاه بیرجند برگزار شد افزود: حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد زعفران تولیدی خراسان جنوبی به‌صورت فله صادر و ۱۰ تا ۱۵ درصد این محصول فرآوری می‌شود. ادامه مطلب ...

۳۰ درصد گوشت مرغ در پاک‌سازی خانگی به زباله تبدیل می‌شود

۳۰ درصد گوشت مرغ در پاک‌سازی خانگی به زباله تبدیل می‌شود

متخصصان حوزه دامپزشکی و دست‌اندرکاران صنایع غذایی، عرضه گوشت مرغ قطعه‌بندی و بسته‌بندی شده در شرایط مجاز و استاندارد را سالم، بهداشتی، باکیفیت و سازگار با محیط زیست می‌دانند و حتی به‌رغم تصور اغلب مصرف‌کنندگان، خرید این محصولات را برای خانوارها به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه ارزیابی می‌کنند  امروزه گوشت مرغ قطعه‌بندی و بسته‌بندی شده مجاز و استاندارد در فروشگاه‌های کشور دیگر محصول لوکس محسوب نمی‌شود و ایمنی غذا و سلامت محصول در این شیوه تولید و عرضه مورد توجه و تاکید است. ادامه مطلب ...

فناوری نوظهور زیست‌سازگار راهکار قابل اطمینان برای ارتقای سلامت محصولات غذایی

فناوری نوظهور زیست‌سازگار راهکار قابل اطمینان برای ارتقای سلامت محصولات غذایی

بر اساس آمارها ۸۰ درصد از مواد غذایی از بخش کشاورزی تامین می‌شود و استفاده از فنانوری نوظهور نانو در صورتی که زیست‌سازگار باشد، می‌تواند به‌عنوان یک راه حل قابل اطمینان برای ذخیره‌سازی و حتی بسته‌بندی مواد غذایی باشد یکی از مهمترین بخش‌های صنعت تمام کشورها که با امنیت غذایی در ارتباط است، صنایع غذایی است. ادامه مطلب ...

ارتقای کمی و کیفی تولید قارچ خوراکی با کاهش آسیب‌های باکتریایی

ارتقای کمی و کیفی تولید قارچ خوراکی با کاهش آسیب‌های باکتریایی

پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به شناسایی باکتری‌های مضر برای قارچ خوراکی شدند که کنترل آن موجب ارتقای کمی و کیفی صنعت تولید قارچ خوراکی خواهد شد به نقل از دانشگاه تهران، پژوهش‌های تازه محققان دانشگاه تهران در آزمایشگاه باکتری‌شناسی گروه گیاه‌پزشکی دانشکده کشاورزی این دانشگاه، بر شناخت و بررسی باکتری‌های مضر برای قارچ خوراکی متمرکز شده است. ادامه مطلب ...

انرژی هسته‌ای از حلقه‌های زنجیره تامین کالاهای کشاورزی است

انرژی هسته‌ای از حلقه‌های زنجیره تامین کالاهای کشاورزی است

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: یکی از مهمترین حلقه‌های زنجیره تامین کالاهای ارزشمند حوزه کشاورزی، بخش انرژی هسته‌ای است و باید محصولات ما با افتخار به خارج کشور صادر شود سید پژمان شیرمردی در جمع اعضای هیات مدیره شرکت سهامی زراعی نیمبلوک شهرستان قاینات افزود: اگر بهترین محصول مانند زعفران را داشته باشیم ولی میکروب یا سم داشته باشد علیرغم ارزشمند بودن زحمات کشاورزان اما نمی‌توانیم به آن افتخار کنیم لذا در حوزه بازار باید محصول ارگانیک و بار میکروبی کم داشته باشیم. ادامه مطلب ...

یک رخداد زیست‌محیطی غیرمنتظره

یک رخداد زیست‌محیطی غیرمنتظره

بررسی‌‌‌‌‌ها نشان‌ می‌دهدکه افزایش جریان آب دریا در تالاب‌‌‌‌‌های احیا شده، باعث کاهش میزان تولید متان از این اکوسیستم‌‌‌‌‌ها نمی‌شود همزمان با اینکه گرمایش زمین منجر به افزایش سطح آب دریاها می‌شود، اکوسیستم‌‌‌‌‌ها دستخوش تغییراتی می‌شوند. ادامه مطلب ...

مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟

مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟

بسیاری از ما برای مصرف روزانه تکه‌ای شکلات به دلیل علمی نیاز نداریم و به دلایل مختلف عاشق شکلات هستیم از جمله اینکه آرامش‌بخش است، طعم خوشمزه و انواع مختلفی دارد به گزارش   به نقل از ایسنا ، اما کارشناسان در مورد چربی اشباع شده بالا و قند اضافی در شکلات هشدار داده‌اند چون می‌تواند به‌عنوان عامل تهدیدکننده سلامتی از مشکلات قلبی گرفته تا افزایش وزن، نگرانی‌های زیادی ایجاد کند، با این حال، شکلات تلخ، کم و بیش همیشه گزینه‌ای برتر و حتی سالم‌تر بوده است و به نظر می‌رسد که حتی می‌تواند برای سلامت روده نیز مفید باشد. ادامه مطلب ...

امنیت غذایی جهان تهدید می شود

امنیت غذایی جهان تهدید می شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: آتش سوزیهای مخرب در روسیه و آمریکا و اروپا امنیت غذایی جهانی را تهدید می کند به گزارش   به نقل از مهر ، «مجتبی نوروزی» در آئین افتتاح بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران افزود: از سال ۱۹۹۶ میلادی به این سو امنیت غذایی و ایمنی غذایی نزد سران بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به عنوان مهمترین مؤلفه هزاره سوم که عموم مردم به‌صورت پایدار به غذای سالم و بهداشتی فاقد هرگونه آلودگی انگلی دسترسی داشته باشند، مطرح شد. ادامه مطلب ...

دانش تولید میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک در کشور بومی شد

دانش تولید میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک در کشور بومی شد

معاون بخش بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از شناسایی، خالص‌سازی و تکثیر میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک جهت استفاده در تغذیه طیور در این موسسه خبر داد به گزارش   به نقل از ایانا ، نرگس واسجی شناسایی، خالص‌سازی و تکثیر میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک جهت استفاده در تغذیه طیور را یکی از دستاوردهای بخش بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برشمرد و گفت: ارتقاء کیفیت و سلامت محصولات طیور و کاهش هزینه­های تولید با حذف آنتی‌بیوتیک‌ها از مخارج صنعت طیور، از پیامدهای مهم این دستاورد هستند. ادامه مطلب ...

تاثیر کشت گل«محمدی» در ایلام

تاثیر کشت گل«محمدی» در ایلام

کشت گل محمدی در روستاهای استان ایلام طی سال های اخیر علاوه بر افزایش درآمد باعث رونق اشتغال در روستاهای استان شده است به گزارش   به نقل از مهر ، کشت گیاهان دارویی در بسیاری از نقاط جهان از اهمیت بالایی برخوردار بوده و با وجود رشد و توسعه علوم مختلف از جمله داروسازی، گیاهان دارویی نه تنها اهمیت خود را از دست نداده‌اند، بلکه همچنان تولید و مصرف بالایی دارند. ادامه مطلب ...