آب و غذا

۲۹ هزار هکتار از اراضی قم زیر کشت گندم و جو می‌رود

۲۹ هزار هکتار از اراضی قم زیر کشت گندم و جو می‌رود

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در سال زراعی پیش‌رو، ۲۹ هزار هکتار گندم و جو با استفاده از بهترین نوع ارقام موجود در زمین‌های کشاورزی مناطق مختلف استان کشت می‌شود محمد علی سلامی بیان کرد: در همین رابطه ۲۳ هزار هکتار از مزارع استان برای کشت جو و همچنین ۶ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی به کشت گندم آبی و دیم اختصاص خواهد یافت،‌ همچنین سه هزار هکتار کلزا نیز در قم کشت می‌شود. ادامه مطلب ...

۱۳۶ هزار هکتار از اراضی اصفهان زیرکشت محصولات پاییزه می‌رود

۱۳۶ هزار هکتار از اراضی اصفهان زیرکشت محصولات پاییزه می‌رود

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: در سال زراعی جاری (۱۴۰۳ -۱۴۰۲) سطح زیرکشت پاییزه این استان حدود ۱۳۶ هزار هکتار پیش‌بینی شده است پیمان فیروزنیا اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال آب رودخانه زاینده‌رود در زمان مناسب بازخواهد شد، انتظار داریم سطح زیر کشت پاییزه استان اصفهان نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری داشته باشد و عملکرد مطلوب‌تری را در تولید محصولات شاهد باشیم. ادامه مطلب ...

از افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی تا آغاز پرورش ماهیان سردآبی در فارس

از افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی تا آغاز پرورش ماهیان سردآبی در فارس

با حمایت بنیاد برکت استان فارس اقداماتی نظیر استفاده از سیستم آبیاری‌های نوین در مزارع، افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی و آغاز پرورش ماهیان سردآبی در استان فارس انجام شده است به گزارش   به نقل از ایستا ، مجری بنیاد برکت فارس امروز، ۲ تیرماه در حاشیه بازدید از مزارع گیاهان دارویی استان فارس گفت: در راستای زنجیره سبز و آبی و با حمایت بنیاد برکت، اقدام به افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی و پرورش ماهیان سردآبی و گرمابی در برخی از مناطق استان فارس کرده‌ایم. ادامه مطلب ...

۱۸ مرکز در همدان برای خرید جو تضمینی فعال است

۱۸ مرکز در همدان برای خرید جو تضمینی فعال است

مدیر تعاون روستایی همدان گفت: ۱۸ مرکز در ۹ شهرستان برای خرید جو تضمینی کشاورزان استان فعال شده است به گزارش   به نقل از ایرنا ، مسعود اکبری با اشاره به اینکه خرید جو از کشاورزان استان همدان از ۲۶ خرداد آغاز شده است، افزود: پیش بینی شده است که در سال جاری ۴۲۹ هزار تن تولید و ۲۰۰ هزار تن خریداری شود. ادامه مطلب ...

برداشت علوفه سبز از مزارع آذربایجان‌غربی آغاز شد

برداشت علوفه سبز از مزارع آذربایجان‌غربی آغاز شد

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به آغاز برداشت قصیل یا همان علوفه سبز از سطح مزارع استان گفت: میزان تولید این محصول در سال جاری به ۱۴ هزار و ۷۷۰ تن می رسد به گزارش   به نقل از ایرنا ، مهدیه فلاح افزود: علوفه سبز یا قصیل از نظر داشتن قابلیت هضم مناسب، پروتئین خام زیاد و خوش خوراکی حائز اهمیت است. ادامه مطلب ...

کمبود علوفه کشور با کشت جو «قصیل» قابل جبران است

کمبود علوفه کشور با کشت جو «قصیل» قابل جبران است

یک محقق مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی اصفهان اعلام کرد: برای مقابله با بحران منابع آب و نیاز شدید به علوفه، کشت جو «قصیل» راهکاری مؤثری برای مدیریت بهینه آب در زراعت و تامین کمبود علوفه سیلویی کشور است به گزارش   به نقل از ایرنا ، مهرداد محلوجی گفت: با کشت جوی قصیل(علوفه سبز جو) می‌توان کمبود علوفه سیلویی کشور را تا میزان هشت میلیون تن در سال تامین کرد. ادامه مطلب ...

طرح «جهش تولید» در ۶ میلیون هکتار از دیمزارهای کشور اجرا می‌شود

طرح «جهش تولید» در ۶ میلیون هکتار از دیمزارهای کشور اجرا می‌شود

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی با بیان این که طرح جهش تولید در ۶ میلیون هکتار از دیمزارهای کشور اجرا می‌شود، گفت: سطح زیر کشت طرح جهش تولید در سال زراعی آینده ۸۰۰ هزار هکتار افزایش یافت به گزارش   به نقل از مهر ، «علیرضا مهاجر» در سی‌اُمین اجلاس سالیانه مؤسسه تحقیقات دیم افزود: سال گذشته طرح جهش تولید در پنج میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از دیمزارهای کشور اجرا شد. ادامه مطلب ...

افزایش ۲برابری بهره وری کشت جو قصیل در ورامین

افزایش ۲برابری بهره وری کشت جو قصیل در ورامین

سرپرست مرکز تحقیقات و توسعه کشاورزی استان تهران از افزایش دو برابری بهره وری کشت جو قصیل در ورامین با تغییر زمان کاشت و برداشت به صورت پایلوت خبر داد به گزارش   به نقل از مهر ، مسعود ترابی اظهار کرد: جو قصیل تابستان امسال به صورت آزمایشی در ورامین کشت شد، که این روزها به مرحله برداشت و بهره برداری رسیده است. ادامه مطلب ...

افزایش 28 هزار تنی میزان تولید بذر جو اصلاح‌شده در کشور

افزایش 28 هزار تنی میزان تولید بذر جو اصلاح‌شده در کشور

عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کرد: میزان بذر جو اصلاح‌شده کشور از ۲۰ هزار تن در سال ۱۳۹۳ به ۴۸ هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسید به گزارش   به نقل از وزارت جهاد کشاورزی ، مهران شرفی‌زاده افزود: محصول جو به عنوان یکی از غلات اصلی دنیا، نقش مهمی در کشاورزی و امنیت غذایی کشور دارد، این محصول افزون بر تغذیه دام‌ها، در تهیه فرآورده‌های تخمیری نیز استفاده می‌شود و از نظر اقتصادی و تولید محصولات پروتئینی مانند گوشت و مرغ، تأثیر مستقیمی دارد، چرا که ۷۰ درصد هزینه محصولات پروتئینی مربوط به خوراک دام است. ادامه مطلب ...