آب و غذا

فناوری نوظهور زیست‌سازگار راهکار قابل اطمینان برای ارتقای سلامت محصولات غذایی

فناوری نوظهور زیست‌سازگار راهکار قابل اطمینان برای ارتقای سلامت محصولات غذایی

بر اساس آمارها ۸۰ درصد از مواد غذایی از بخش کشاورزی تامین می‌شود و استفاده از فنانوری نوظهور نانو در صورتی که زیست‌سازگار باشد، می‌تواند به‌عنوان یک راه حل قابل اطمینان برای ذخیره‌سازی و حتی بسته‌بندی مواد غذایی باشد یکی از مهمترین بخش‌های صنعت تمام کشورها که با امنیت غذایی در ارتباط است، صنایع غذایی است. ادامه مطلب ...

برخی مواد غذایی دارای کافئین پنهان هستند

برخی مواد غذایی دارای کافئین پنهان هستند

دریافت بیش از حد کافئین باعث بروز آثار ناخوشایند متعددی مانند عصبانیت، آشفتگی، اضطراب، بی‌خوابی، تحریک دستگاه گوارش، اسهال و وابستگی می‌شود با این حال شاید برخی افراد به شکل آگاهانه مصرف مواد غذایی که از وجود کافئین در آن مطلع هستند را برای کاهش عوارض کنار بگذارند؛ اما باز هم برخی مواد غذایی هستند که منابع پنهان کافئین هستند. ادامه مطلب ...

پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در دزفول آغاز شد

پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در دزفول آغاز شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول پخت نان با آرد کامل را راهکار ارتقای کیفیت نان دانست و گفت: پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در نانوایی‌های شهرستان دزفول آغاز شد به گزارش   به نقل از ایرنا ، بهروز قمرزادهافزود: آرد کامل محصول آسیاب کردن کامل گندم است و همه اجزای گندم از جمله مغز، جوانه رویان و سبوس را در بر می‌گیرد، که به دلیل برخورداری این نوع آرد از فیبر بالا، پروتئین‌، مواد معدنی و ویتامین‌ها دارای ارزش‌های غذایی بالایی است. ادامه مطلب ...

دانش تولید میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک در کشور بومی شد

دانش تولید میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک در کشور بومی شد

معاون بخش بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از شناسایی، خالص‌سازی و تکثیر میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک جهت استفاده در تغذیه طیور در این موسسه خبر داد به گزارش   به نقل از ایانا ، نرگس واسجی شناسایی، خالص‌سازی و تکثیر میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک جهت استفاده در تغذیه طیور را یکی از دستاوردهای بخش بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برشمرد و گفت: ارتقاء کیفیت و سلامت محصولات طیور و کاهش هزینه­های تولید با حذف آنتی‌بیوتیک‌ها از مخارج صنعت طیور، از پیامدهای مهم این دستاورد هستند. ادامه مطلب ...

چرا نوشیدن آب همراه غذا اشتباه است ؟

چرا نوشیدن آب همراه غذا اشتباه است ؟

 یکی از اشتباهات رایج تقریبا همه ی ما، خوردن آب وسط غذاست، در حالی که برخی افراد تصور می کنند نوشیدن آب همراه غذا به خصوص آب سرد ضروری است، اما این عادت می تواند برای سلامت بدن بسیار مضر باشد به گزارش   به نقل از نوبل لب ، در کتب پزشکی ایرانی به نخوردن آب همراه غذا بارها اشاره شده است که این باور در کشورهای دیگر نیز پذیرفته است به طوریکه اگر میهمان یک فرد ژاپنی باشید ممکن است او فقط یک فنجان کوچک آب آن هم برای مواقع ضروری در اختیارتان قرار دهد چراکه ژاپنی ها معتقدند آب می تواند در هضم تداخل ایجاد کند و سعی می کنند بین غذا آب ننوشند. ادامه مطلب ...

گیاهان کوهی پای ثابت سفره همدانی‌ها

گیاهان کوهی پای ثابت سفره همدانی‌ها

فصل پخت آش با مواد اولیه و مقوی گیاهان کوهی خوراکی با آمدن بهار در دیار الوند از راه رسیده، معجونی اصیل که با پیشینه فرهنگی و طعم بی‌نظیرش در دیار الوند طرفداران زیادی دارد و پای ثابت سفره همدانی ها شده است به گزارش   به نقل از ایرنا ، دیار الوند با داشتن دامنه های بکر و سرسبز از قدیم الایام قطب رویش انواع و اقسام گیاهان مختلف دارویی،کوهی و خوراکی بوده و همه ساله با فرا رسیدن فصل بهار دامنه های الوند و سایر کوه ها و دشت های استان همدان مملو از رویش گیاهان و سبزیجات زیادی از جمله شنگ، بنفشه، گزنه، بابونه، غازیاغی، گیلاقه، کنگر و کاسنی است. ادامه مطلب ...

مضرات جوش شیرین در نان

مضرات جوش شیرین در نان

کارشناس فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو، درباره منع استفاده از جوش شیرین در نان، نکاتی را توضیح داد به گزارش   به نقل از مهر ، زهره پوراحمد گفت: با توجه به ضوابط و قوانین مربوط به ایمنی و سلامت نان، نانوایی‌ها حق افزودن جوش شیرین به نان را ندارند و باید با استفاده از خمیر مایه یا خمیر ترش نان تولید کنند. ادامه مطلب ...

خواص ثعلب برای سلامت و درمان

خواص ثعلب برای سلامت و درمان

ثعلب یک گیاه است که دارای خواص درمانی و دارویی مناسبی می باشد، از خواص ثعلب می توان به جوان سازی پوست، درمان ریزش مو و درمان کم خونی اشاره کرد به گزارش   به نقل از عصرایران ، ثعلب یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید است که از غده زیر زمینی گیاه حاصل می شود. ادامه مطلب ...

گزاره‌های پویای مصرف در تغییرات بازار گوشت

گزاره‌های پویای مصرف در تغییرات بازار گوشت

رشد تجارت محصولات حیوانی یکی از مؤلفه‌های فرآیند جهانی‌سازی است که تولید و تجارت جهانی را متحول و جهانی شدن سیستم‌های سنتی پرورش حیوانات را تحت فشار قرار می‌دهد تا به سوی مدرن‌سازی حرکت شود به گزارش   به نقل از مهر ، حسین شیرزاد، تحلیل گر و کارشناس توسعه کشاورزی در یادداشتی اختصاصی برای مهر نوشت؛ انسان‌ها سالانه ۳۵۲ میلیون تن گوشت مصرف می‌کنند و انتظار می‌رود به دلیل رشد جمعیت جهان، افزایش درآمد و افزایش اشتها برای مصرف گوشت این رقم تا سال ۲۰۵۰ میلادی به بیش از ۵۵۰ میلیون تن برسد. ادامه مطلب ...

فواید و خواص درمانی گیاه اشک تمساح

فواید و خواص درمانی گیاه اشک تمساح

به گزارش   به نقل از فرطب ، گیاه اشک تمساح دارای خواص درمانی بسیاری است که شامل درمان زخم‌ها، مراقبت از سلامت پا و از بین بردن زگیل‌ها می‌شود این گیاه با فواید متعدد خود، به عنوان یک گزینه طبیعی و موثر در بهبود مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ادامه مطلب ...