آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

مطالعه ۲۶ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی انجام شد

مطالعه ۲۶ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی انجام شد

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: مطالعه ۲۶ طرح تحقیقاتی سال گذشته در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان انجام شد «غلامرضا گودرزی» افزود: این تحقیقات در زمینه علوم زراعی و باغی، گیاه‌پزشکی، علوم دامی، فنی و مهندسی، منابع طبیعی و آبخیزداری در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی انجام شد. ادامه مطلب ...

کشاورزی دانش بنیان اولویت کشور است

کشاورزی دانش بنیان اولویت کشور است

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران گفت: ۸۰۰ هکتار اراضی این مرکز سند تک برگ دریافت کرده است و نیاز است چشم به اراضی تحقیقاتی، تمایل به تصرف آن‌ها و توسعه شهری در این مناطق از بین برود عباس صلاحی اردکانی در نشست خبری در حاشیه بازدید از بخش‌های تحقیقاتی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران بیان کرد: اهداف ما پژوهش و فناوری، حفظ ذخایر ژنتیکی ، اصلاح بذر و … است. ادامه مطلب ...

تکمیل پروژه بانک بذر گونه‌های گیاهی در ششمین استان پهناور ایران

تکمیل پروژه بانک بذر گونه‌های گیاهی در ششمین استان پهناور ایران

  رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان گفت: تکمیل پروژه بانک بذر گونه‌های گیاهی برای حفظ ذخایر ژنتیکی کشور و استان اصفهان در حال اجرا است محسن دادار بیان کرد: هم‌اکنون در هرباریوم این مرکز حدود 20 هزار نمونه گیاهی نگهداری می‌شود که با استفاده از نرم‌افزار مربوطه ثبت و طبقه‌بندی شده‌اند. ادامه مطلب ...

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی متولی تولید هسته‌ اولیه زعفران شد

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی متولی تولید هسته‌ اولیه زعفران شد

در نشست شورای راهبردی گیاهان دارویی که در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد با توجه به فعالیت های موجود در این پژوهشگاه، ماموریت تولید هسته اولیه و ارقام مناسب زعفران به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محول شد در این جلسه که با حضور حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، ابراهیمی معاون آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تات، سهندی نماینده ستاد گیاهان دارویی، تعدادی از روسای موسسات تحقیقاتی و دیگر اعضا برگزار شد، زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص اهداف و برنامه های شورای راهبردی گیاهان دارویی به تشریح مسائل مربوط به گیاه زعفران و زنجیره ارزش آن از جمله اهمیت تامین هسته اولیه عاری از بیماری و ارقام مناسب این گیاه پرداخت. ادامه مطلب ...

مطالعه ۵۵ طرح در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان مرکزی پایان یافت

مطالعه ۵۵ طرح در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان مرکزی پایان یافت

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: مطالعه ۵۵ طرح تحقیقاتی از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان پایان یافت «غلامرضا گودرزی»  افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون هر ساله به طور متوسط ۹۰ عنوان طرح تحقیقاتی در زمینه‌های مختلف کشاورزی، علوم دامی و منابع طبیعی توسط محققین مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی به مرحله اجرا درآمده‌ است. ادامه مطلب ...

افزایش بازده اقتصادی تولید گوشت قرمز در سامانه روستایی و عشایری

افزایش بازده اقتصادی تولید گوشت قرمز در سامانه روستایی و عشایری

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: انتقال دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات علوم دامی مرکز به بهره‌برداران باعث افزایش بازده اقتصادی تولید گوشت قرمز در سامانه روستایی و عشایری شده است کمال شهبازی بیان کرد: آموزش و انتقال دستاوردها، دستورالعمل‌های ترویجی و یافته‌های تحقیقاتی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز باعث افزایش بازده اقتصادی تولید گوشت قرمز در  سامانه روستایی و عشایری شده است. ادامه مطلب ...

انتقال 12 دستاورد شاخص تحقیقات علوم دامی به عرصه‌های دامپروری استان اردبیل

انتقال 12 دستاورد شاخص تحقیقات علوم دامی به عرصه‌های دامپروری استان اردبیل

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: 12 فقره دستاورد شاخص بخش تحقیقات علوم دامی مرکز جهت ترویج گسترده در عرصه‌های دامپروری و بهره‌مندی هر چه بیشتر بهره‌برداران در اختیار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است کمال شهبازی بیان کرد: در راستای انجام تحقیقات کاربردی و تقاضا محور و حل مشکل بهره‌برداران، بخش تحقیقات علوم دامی مرکز در طی سال‌های اخیر فعالیت پژوهشی شاخصی را با حضور در عرصه‌های دامپروری و مشارکت بهره‌برداران انجام داده که منجر به تولید دانش فنی و دستاوردهای شاخص در زمینه دام و طیور و زنبورعسل شده است. ادامه مطلب ...

استان اردبیل حدود 85 درصد بذر ذرت کشور را تأمین می‌کند

استان اردبیل حدود 85 درصد بذر ذرت کشور را تأمین می‌کند

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه 100 درصد چغندر و سورگوم بذری و حدود 85 درصد ذرت بذری کشور را استان اردبیل تأمین می‌کند کمال شهبازی بیان کرد: تأثیرگذاری نهاد علم بر ارتقای حوزه کشاورزی مستلزم دانش بنیان کردن کشاورزی است. ادامه مطلب ...

پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در دزفول آغاز شد

پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در دزفول آغاز شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول پخت نان با آرد کامل را راهکار ارتقای کیفیت نان دانست و گفت: پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در نانوایی‌های شهرستان دزفول آغاز شد به گزارش   به نقل از ایرنا ، بهروز قمرزادهافزود: آرد کامل محصول آسیاب کردن کامل گندم است و همه اجزای گندم از جمله مغز، جوانه رویان و سبوس را در بر می‌گیرد، که به دلیل برخورداری این نوع آرد از فیبر بالا، پروتئین‌، مواد معدنی و ویتامین‌ها دارای ارزش‌های غذایی بالایی است. ادامه مطلب ...

افتتاح نخستین ایستگاه تحقیقات کیوی در کشور

افتتاح نخستین ایستگاه تحقیقات کیوی در کشور

نخستین ایستگاه تحقیقات کیوی کشور در محل ایستگاه تحقیقات کشاورزی عباس‌آباد شهرستان مرزی آستارا در شمال غربی استان گیلان افتتاح شد به گزارش   به نقل از ایانا ، محمدرضا عباسی مژدهی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان در مراسم افتتاح نخستین ایستگاه تحقیقاتی کیوی کشور در شهرستان آستارا، بیان کرد: تأسیس ایستگاه تحقیقات کیوی از مصوبات دور اول سفر ریاست جمهور به استان گیلان بود و با توجه به این که کیوی یک محصول استراتژیک برای شهرستان مرزی آستارا و استان گیلان است خوشبختانه با سیر صعودی در سطح زیر کشت و صادرات برای کل استان مواجه بوده است. ادامه مطلب ...

پیوند دانش بنیان با کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد

پیوند دانش بنیان با کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد

ظرف ۲سال گذشته با دانش بنیان شدن بخش کشاورزی و به همت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد، تعداد چهار رقم شامل (۲ رقم گندم و ۲ رقم جو) معرفی شده است که بر اساس ارزیابی ها عملکردهای خوبی (بالاتر از هفت تُن) در مناطق گرمسیری و با کمترین میزان آبیاری داشته است به گزارش   به نقل از ایرنا ، امنیت غذایی ضامن امنیت ملی کشور است و نگاه علمی و بومی سازی تحقیقات در حوزه کشاورزی موجب افزایش امنیت تولید می شود. ادامه مطلب ...

اولین تولیدکننده بلوبری با روش کشت هیدروپونیک در ایران معرفی شد

اولین تولیدکننده بلوبری با روش کشت هیدروپونیک در ایران معرفی شد

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد از تولید محصول بلوبری تجاری با روش کشت هیدروپونیک در کشور با نظارت این مرکز، توسط شرکت بانوی سبز در کهگیلویه بویراحمد برای اولین بار در کشور خبر داد به گزارش   به نقل از ایانا ، نصرت اله حیدرپور ضمن بیان این موضوع که کاشت و پرورش بلوبری در ایران هنوز خیلی رواج نیافته است، اظهار داشت: با توجه به خلاء فرآیند تولید بلوبری، شرکت بین المللی و فناوری کشت بانوی سبز با همکاری و نظارت مرکز تحقیقات کشاورزی استان، در مراحل تکثیر، فروش نهال و ارائه خدمات مشاوره‌ای کشت بلوبری، اقدام به تکمیل زنجیره‌ی تولید و تامین این گیاه کرده است. ادامه مطلب ...